Mainos

S-ryhmä ryhtyi selvittämään ananasmehunsa reittiä

S-ryhmä on ryhtynyt selvittämään ananasmehunsa reittiä ja valmistustapaa. Finnwatchin tuoreen raportin mukaan mehua valmistetaan pakkotyön kaltaisissa oloissa.

– Selvitämme ananasmehun tilannetta yhteistyössä suomalaisen tavarantoimittajan Vip-Juicemakerin kanssa heti kun saimme tiedon tapahtuneesta. Yhteistyö thaimaalaisen raaka-ainetoimittajan Natural Fruitin kanssa on katkolla siihen asti, että toiminnassa olevat puutteet korjataan. Jatkossa mehuraaka-ainetta Suomeen tuodaan vain tehtailta, jotka ovat BSCI-auditointiprosessissa tai joilla on osoittaa jokin muu vastaava sertifikaatti, vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen SOK:sta ilmoitti tiedotteessaan.

S-ryhmä lupaa, että tänään julkistetussa Finnwatchin raportissa esiteltyjä epäkohtia ei lakaista maton alle.

– Riskimaista ostettavien elintarvikkeiden tuotantoketjujen valvonnassa on kehitettävää, niin kaupan omien merkkien, kuin brändituotteidenkin osalta, Rankinen totesi.

– Olemme parhaillaan tekemässä tavarantoimittajillemme kyselyä, jolla selvitetään sitä, kuinka he varmistavat vastuullisuusvaatimustemme toteutumisen omissa toimitusketjuissaan. Kyselyn pohjalta teemme tarvittavat muutokset nykykäytäntöihimme.

Rankinen kuitenkin muistutti, että kansainvälisessä hankinnassa esiin tulleita epäkohtia ei muuteta hetkessä.

– Suomalaiset kaupparyhmät ovat pieniä ostajia ja vaikutusvaltamme globaaleissa tuotantoketjuissa on sen mukainen. Paras vaikuttamismahdollisuus meille avautuu sosiaalisen vastuun valvontaan kehitetyn BSCI-järjestelmän kaltaisten kansainvälisten verkostojen kautta, Rankinen sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.