Rypyt sileäksi ja uunivuoat kirkkaiksi? Katso huikeat folioniksit!

Folio on kätevä apu ruoan säilytyksessä, mutta siitä on myös moneen muuhun.

Folio on kätevä kodintarvike eväsleipien ja ruoanjämien säilytyksessä, mutta voit käyttää sitä myös moneen muuhun. Lue, mihin kaikkeen foliota voi käyttää!

Rypyt sileäksi

Villa, silkki ja viskoosi eivät kestä suoraa kuumuutta, joten niitä ei voi silittää perinteisellä tavalla. Laita silityslaudalle pala foliota ja aseta vaatekappale sen päälle. Pidä silitysraudan höyrytysnappi pohjassa ja liikuttele silitysrautaa 5–10 cm:n etäisyydellä vaatteen pinnasta. Vesihöyry ja folio auttavat vaatetta siliämään.

Hopeat kiiltäväksi

Hopeaesineet voivat tummua vuosien saatossa, mutta hieromalla esineitä foliolla ja suolavedellä, saat ne jälleen kirkkaiksi.

Suojaa maaliroiskeilta

Maalausprojektin aikana esimerkiksi ovenkahvojen ympärille on helppo kääriä foliota. Näin saat suojattua kahvat maaliroiskeilta.

Apua leipomiseen

Sekä suolaiset että makeat piirakka menevät helposti uunissa ikävän tummaksi päältä. Laita puolessa välissä paistamista pala foliota piirakan päälle, se estää piirakkaa palamasta.

Puhdista uunivuoat

Leivonnaiset ja uuniruoat jättävät uunivuokaan tahroja, joiden poistaminen vaatii sitkeyttä ja voimaa. Kokeile tiskata vuoka tiskiaineella ja palloksi rutistetulla foliolla. Tämä on hyvä tapa uusiokäyttää foliopaloja.

Tee lumoavat kiharat

Puristele foliosta paksuhkoja patukoita ja kiedo ne hiustesi ympärille papiljottien tapaan yön ajaksi. Aamulla herätessäsi sinulla on kauniit kiharat.

(MTV-LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat