Mainos

Ruotuväki: Uusilla alokkailla entistä kevyempi alku armeijassa – "Rajoitamme ihmisten oikeuksia ihan turhaan"

2:05

Porin prikaati pyrkii eroon turhista käytänteistä ja helpottaa uusien alokkaiden sopeutumista, uutisoi Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki uusimmassa numerossaan.

Lehden mukaan Porin prikaatissa uusien alokkaiden sopeutumista pyritään edistämään turhien käytänteiden korvaamisella ja yksilöllisemmällä kohtaamisella. Lehden mukaan suurin muutos liittyy sisäjärjestykseen liittyvien asioiden karsimiseen. Lehden haastatteleman Porin prikaatissa palvelevan kapteenin, Petteri Viitasen mukaan esimerkiksi ohjatut aamu- ja iltatoimet on saatettu tehdä aiemmin liian isolla numerolla.

– Kaikki ylimääräinen, mikä ei palvele sotilaskoulutusta, karsitaan, Viitanen kertoo Ruotuväelle.

Sotkuun jo ensimmäisenä päivänä

Lehden haastattelema Porin prikaatin komentaja, eversti Rami Saari kertoo, että turhat käytännöt ovat periytyneet saapumiserältä aina seuraavalle. Tämä kierre pyritään nyt katkaisemaan.

Artikkelissa Saari kertoo, että alokkaiden vapautta on saatettu rajoittaa aiemmin ilman järkevää syytä. Alokkaat eivät ole saaneet mennä esimerkiksi sotilaskotiin tai kuntosaliin ennen muodollista opetustapahtumaa. Tämän kesän alokkaat ovat kuitenkin voineet mennä vapaa-ajallaan sotilaskotiin tai kuntosalille jopa ensimmäisestä illasta lähtien.

– Ei meidän tarvitse opettaa ihmistä, miten toimitaan kahvilassa. Rajoitamme ihmisten oikeuksia ihan turhaan. Se ei palvele sodan ajan toimintaa millään tavalla, Saari sanoo Ruotuväelle.

Artikkelin mukaan itse sotilaskoulutus pysyy kuitenkin ennallaan.

Jutun ohessa oleva uutisvideo on 3. heinäkuulta, kun alokkaat astuivat palvelukseen Helsingin Santahaminassa. Ohessa vielä toinen video Huomenta Suomesta heinäkuun 3. päivältä.

6:33

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.