Ruotsinsuomalainen Daniel Ståhl uskoo pystyvänsä rikkomattomalta vaikuttavaan maailmanennätykseen – pyytää kuitenkin apua luontoäidiltä: "Olen voimakas niin kuin karhu"

Hallitseva kiekonheiton maailmanmestari Daniel Ståhl on kertonut kunnianhimoisesta uratavoitteestaan ensi viikolla pidettävän Impossible Games -yleisurheilutapahtuman alla. Ruotsinsuomalainen Ståhl, joka kuvailee itseänsä "voimakkaaksi kuin karhu", uskoo heittävänsä uuden maailmanennätyksen ennemmin tai myöhemmin.

Ståhl tulee kilpailemaan kiekonheiton voitosta Oslon Bislettillä 11. kesäkuuta. Miesten kiekonheitossa mukana ovat myös Ståhlin maanmies Simon Petterson, sekä norjalaiskaksikko Sven Martin Skagestad ja Ola Stunes Isene.

C Moren Urheilusuoran haastattelussa Ståhl puhui itsevarmasti rikkomattomana pidetyn maailmanennätyksen rikkomisesta. Miesten kiekonheiton maailmanennätys on edelleen saksalaisen Jürgen Schultin nimissä, joka viskaisi vuonna 1986 peräti 74,08 metriä.

Vaikka Ståhlin heitot kantavatkin pitkälle, tarvitsee 27-vuotias mielestään voimansa lisäksi hyvää vastatuulta maailmanennätyksen rikkomiseksi. Ståhlin paras tulos on tällä hetkellä 71,86 metriä, eli matkaa ME-heittoon on vielä 2,22 metriä.

– Kyllä mä haluan ja yritän sen tehdä. Mä olen voimakas niin kuin karhu, kyllä mä voin heittää voiman kanssa todella pitkälle, Ståhl vahvisti.

– On kuitenkin oltava myös tosi hyvä tekniikka, joten kyllä mä luulen että mä voin tehdä sen, jos mä saan hienon vastatuulen. Kiekko lentää, jos mä saan vähän vastatuulta.

Ståhlilta udeltiin myös tarkempia tietoja siitä, miten vahva hän todellisuudessa on.

– Tammikuussa mä tein maastavetoa viisi toistoa 350 kilolla, vauhtipunnerruksia niskan takaa viisi kertaa 180 kilolla. Eli kyllä sitä voimaa ja räjähtävyyttä löytyy. Limppu lentää jos mä saan sen tekniikan kuntoon.

Pääkuvan videolla turkulaistaustainen Daniel Ståhl kertoi myös kumpi maajoukkue olisi voittanut, jos Ruotsi ja Suomi olisivat kohdanneet jääkiekon MM-kisoissa, jotka jouduttiin perumaan tämän vuoden osalta koronaviruksen takia.

Lue myös:

    Uusimmat