Ruotsin tähtihiihtäjältä tyly teko ja perään moukkamainen kommentti – norjalainen hiiltyi

Ruotsalainen ampumahiihtäjä Sebastian Samuelsson ei ottanut hattua päästään Norjan kansallislaulun ajaksi palkintojenjaossa. Tarjei Bö suivaantui tästä ja parivaljakko sanaili toisilleen vielä media-alueella palkintoseremonian jälkeen.

Norja otti viitoisvoiton ampumahiihdon MM-kisojen takaa-ajossa sunnuntaina. Palkintojenjaossa kuudentena oli mukana ainoana muunmaalaisena Ruotsin Sebastian Samuelsson. Samuelsson kuunteli Norjan kansallislaulun ainoana kuusikosta hattu päässään. Hänen vieressään palkintojenjaossa seissyt Tarjei Bö ei sulattanut ruotsalaisen tylyä temppua.

– Olin pettynyt häneen. En ole ihan varma, mitkä säännöt pätevät, mutta eikö hattu pitäisi ottaa päästä kansallislaulun ajaksi? Itse ainakin tekisin niin, jos Ruotsin kansallislaulu soitettaisiin, Bö piikitteli ruotsalaisen suuntaan Aftonbladetin mukaan.

Bö oli urheilijoiden haastattelualueella aivan Samuelssonin vieressä ja lähetti tälle kovaan ääneen vielä terveiset haastattelunsa lomassa.

– Sinun pitää ottaa...mikä se onkaan ruotsiksi? Pipo. Pipo pois päästä, Sebbe! Bö huusi Samuelssonille.

Samuelsson ei koe tehneensä mitään väärin.

– Ei Norjan kansallislaulun aikana, Samuelsson sanoo.

Eli otat hatun pois vain Ruotsin kansallislaulun aikana?

– Jos silloinkaan. En ole koskaan oikein ymmärtänyt sitä asiaa. Vaikka täällä on plusasteita, tulee kylmä, jos pipon ottaa pois päästä, joten pidän sen päässä, Samuelsson kuittasi.

Samuelsson ei muutenkaan pitänyt palkintojenjaosta viiden norjalaisen kanssa.

– Kukitusseremoniassa olo ja Norjan kansallislaulun kuunteleminen viiden norjalaisen kanssa tuntui rangaistukselta. Yritin olla kuuntelematta, Ruotsalainen sanoi.

Samuelssonilla ja Bölla oli myös kisan aikana taistelua, ja vielä kisan jälkeenkin kaksikko kiisteli maalissa kilpailun tapahtumista. Kaksikon väittely ei missään vaiheessa yltynyt raivokkaaksi, vaan siinä oli koko ajan pieni huumori mukana.

– Yritin mennä sivuun ja näytin hänelle, että menee ohi, mutta hän ei halunnut. Siksi jouduin hieman huutamaan hänelle. Lopussa hän tuli täydellä vauhdilla. Sebben kanssa on hauskaa, hän tekee mitä vain voittaakseen, Bö naureskeli.

Lue myös:

    Uusimmat