Ruotsin päävalmentajalta ytimekäs tokaisu Leijonat-voitosta

Pekingin olympialaisissa Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue menetti kolmen maalin johtonsa ja hävisi lopulta Suomelle jatkoajalla. Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv ei lähtenyt kuitenkaan nyt MM-kisoissa Tampereella tulleella 3–2-voitolla voittomaalikilpailun jälkeen liialti maiskuttelemaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

– Haluamme voittaa joka ottelun Suomea vastaan, mutta tavalla ei ole mitään väliä, Garpenlöv sanoi.

Tavankin Garpenlöv kiteytti ytimekkäästi. Hän kehui omiltaan sekä ottelun aloitusta että varsinaisen peliajan loppuvaiheita.

– Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pelasimme, kuten halusimme. Toisessa Suomi pelasi haluamaansa kiekkoa ja teki kaksi maalia. Hallitsimme kahta erää kolmesta.

Toisen erän aikana Suomi nousi 0–1-tappioasemasta 2–1-johtoon ja näytti johtoasemassa pelatessaan onnistuvan paikoitellen jallittelemaankin Ruotsia. Varsinaisen peliajan kahdessa muussa erässä Leijonilta nähtiin kuitenkin enemmän roiskimista, ja kiekko polttelikin lavoissa. Ruotsi pääsi varsinkin avauserässä operoimaan pelivälineellä enemmän kuin Suomi olisi halunnut.

Kehuja Suomelle

Garpenlöv luonnehti ottelun olleen hyvä testi Ruotsille. Samassa irtosi kehuja Leijonille.

– Tiesimme, että Suomella on todella hyvä joukkue täällä ja he pelaavat hyvää kiekkoa, jota vastaan on vaikea pelata.

NHL-pelaajia paljon turnauksen alussa odotellut ja vajaalla pelaajistolla operoinut Ruotsi sai otteluun pikavauhtia hyökkäykseensä NHL:stä vahvistuksiksi Dallas Starsin Jacob Petersonin ja Los Angeles Kingsin Carl Grundströmin.

– Olen tyytyväinen siihen, miten he pelasivat huomioiden, että tulivat tänään (keskiviikkona) Suomeen. Siihen nähden, ettei heillä ole ollut aikaa, ei voi ollenkaan valittaa, Garpenlöv sanoi.

Ruotsi on voittanut toistaiseksi turnauksen kaikki neljä peliään. Kun tärkeimmät koitokset ovat kuitenkin vasta edessä, Ruotsi yrittää Garpenlövin sanoin parantaa ja raketaa joka päivä.

– Katsomme tästä pelistä, mitä voimme tehdä paremmin. Jatkamme rakentamista, että pelaajat pelaavat paremmin. Yritämme rakentaa myös systeemiämme ja olla siinä parempia, että saamme pelata enemmän haluamallamme tavalla.   

Lue myös:

    Uusimmat