Ruotsin päävalmentaja sairasti itse koronan – kertoi kantansa maaottelusta Suomea vastaan

Antero Mertaranta käy läpi täydessä vauhdissa olevaa yleisurheilukautta – suomalaiset tehneet alkukaudella kovia tuloksia 17:43
Videolla keskustelua suomalaisten yleisurheilijoiden alkukauden tulostasosta.

Ruotsin päävalmentaja Karin Torneklint suhtautuu varovaisen myönteisesti Suomi–Ruotsi-maaottelun järjestämiseen. 

Torneklintin piti lopettaa seitsemän vuotta kestänyt valmentajanpestinsä Tokion olympialaisiin ja Pariisin EM-kisoihin, mutta kun ne peruutettiin ja sopimusta jatkettiin vuodella. 

Entinen pituushyppääjä ja hänen perheensä sairastuivat koronaan keväällä. Häntä ei pelota osallistuminen Tampereen Suomi–Ruotsi-maaotteluun, joka on tarkoitus järjestää 5.–6. syyskuuta.

Ongelmana on, että ruotsalaisilla on voimassa matkustuskielto Suomeen koronaviruspandemian vuoksi.

– Toivon todella, että se tapahtuu. Me yritämme tehdä kaikkemme, että pystyisimme matkustamaan turvallisesti, hän sanoi Aftonbladetissa

Torneklint sanoi, että ruotsalaiset kartoittavat monia eri vaihtoehtoja. Yhtenä suunnitelmana on testata koko matkaan lähtevä ryhmä ja matkustaa kilpailemaan samana päivänä Tampereelle. 

– Me kunnioitamme olemassaolevia sääntöjä. 

Ruotsin kulttuuri- ja urheiluministeri Amanda Lind vetosi aiemmin suomalaispoliitikkoihin maaottelun järjestämiseksi. SUL:n puheenjohtaja Sami Itani puolestaan ehdotti maaottelun perumista, mutta lopullista ratkaisua ei ainakaan vielä tehty. 



Lue myös:

    Uusimmat