Kohutun Ruotsi-ottelun kohtalosta uutta tietoa – värikäs kokous ratkesi äänestyksen jälkeen: "Olen totta kai pettynyt"

Suomen Urheiluliiton hallitus on päättänyt äänestyksen jälkeen jatkaa yleisurheilun Ruotsi-ottelun järjestämisen selvitystyötä. SUL tiedotti asiasta perjantaina.

Lopullinen päätös tehdään SUL:n hallituksen ylimääräisessä kokouksessa 7. elokuuta.

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ehdotti tiedotteen mukaan maaottelun perumista, mutta hallituksen enemmistö halusi selvittää, onko kilpailu mahdollista järjestää kaikille osapuolille turvallisella tavalla.

– Oli hyvin värikäs kokous, jossa oli tunnettakin pelissä. On hienoa, että Ruotsi-ottelu herättää vahvaa keskustelua. Olen totta kai pettynyt, että ehdotukseni maaottelun perumisesta hylättiin äänin 4-6, koska mielestäni tapahtumaa ei valitettavasti tulisi tänä vuonna järjestää, vaikka se poikkeusluvin ja erityisjärjestelyin olisikin mahdollista. Toisaalta ymmärrän hyvin kannat siitä, että maaottelu on urheilullisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti niin arvokas tapahtuma, ettei päätöstä haluttu ihan vielä lukita suuntaan tai toiseen, Itani kertoo tiedotteessa.

Suomen Urheiluliitto selvittää myös, miten Suomen ja Ruotsin välille palautettu sisärajavalvonta vaikuttaa ruotsalaisten urheilijoiden mahdollisuuksiin kilpailla maaottelussa erityisjärjestelyin.

– Ruotsin liitto ei ymmärrettävästi taivu 14 vuorokauden karanteeniin urheilijoille. Itse en ole halukas siitä tinkimään, mutta jos viranomaiset ovat ja Urheiluliiton hallituksen enemmistö myös, niin silloin maaottelun toteutuminen näyttää jo mahdolliselta. Viranomaisten linjauksia tulemme totta kai poikkeuksetta kunnioittamaan, mutta selvitys- ja tarkennustyö jatkuu nyt vielä, jos vaikka tilanne muuttuisi, Itani sanoo.

Ruotsi-ottelu on määrä järjestää Tampereella 5.-6. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat