Ruotsin NHL-tähti Leijonien putoamisesta: "Ei itse asiassa ole yllätys"

Ruotsi joutui torstaina jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa koville Latvian kanssa, mutta voitti 3-2. Dallas Starsin NHL-joukkueen ruotsalaispuolustaja John Klingberg ilmoitti MTV Sportin haastattelussa, ettei odottanutkaan helppoa ottelua.

MAINOS

MM-välierät

la 19.5. C More Sport 1 ja MTV3
16.15 Ruotsi – USA
20.15 Kanada – Sveitsi

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Päävideon kuvalla C Moren studion yhteenveto Sveitsi-pelistä.

- Oli vaikea peli. Tiesimme, että Latvia on hyvä joukkue ja yrittävät tehdä maaleja vastahyökkäyksistä. Maaleja he tekivätkin virheistämme. Odotimmekin tällaista peliä ja hyvä testi oli meille, Klingberg sanoi.

Ruotsilla oli vaikeaa kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmas erä oli selkeästi Ruotsin dominointia, vaikka Latvia nousikin lopussa maalin päähän.

- Kolmannessa erässä pyrimme pelaamaan syvempään ja pidimme heidät poissa kiekosta. Siinä onnistuimmekin ja teimme myös maaleja, Klingberg sanoi.


Myös Ruotsin alivoima oli erinomaista.

- Otimme tässä ottelussa liikaa jäähyjä varsinkin toisessa erässä. Olimme kuitenkin hyviä alivoimalla ja ratkaisimme pelin kolmannessa erässä, arvioi Klingberg.

Välieräottelussa lauantaina Ruotsi kohtaa Yhdysvallat. Siitä pelistä tulee aivan erilainen kuin Latvia-pelistä.

- Tulee vähän kuin NHL-peli. Pelaajat tuntevat toisensa molemmista joukkueista todella hyvin. En usko, että tulee yhtään yllätyksiä, Klingberg arvioi.

Ruotsi on voittanut kaikki ottelunsa. Klingbergin mukaan joukkueen kemia toimii hyvin.

- Tunnemme toisemme hyvin. Olemme pelanneet yhdessä nuorten MM-kisoissa. Tällaisessa turnauksessa joukkueen on hitsauduttava yhteen mahdollisimman nopeasti ja siinä onnistuimme.

Klingberg vaikutti hämmästyneeltä, kun MTV Sport kertoi hänelle Suomen hävinneen Sveitsille, mutta väitti, ettei yllättynyt sveitsiläisten välieräpaikasta.

- Ei itse asiassa ole yllätys. Suomi on todella hyvä joukkue, mutta niin on Sveitsikin. Mitä vain voi tapahtua ja sen näimme tässäkin pelissä, kun Latvia laittoi meidät lujille. Ei Suomi niin paljon parempi joukkue ole kuin Sveitsi, hän totesi illan kiekkopommista.


Lue myös:

    Uusimmat