Ruotsin MM-joukkueelle kävi kalpaten – lento laskeutui Budapestin sijaan Bratislavaan

MM-yleisurheilussa hurjat olosuhteet: "Budapätsi" – asiantuntija kertoo selviytymiskeinot urheilijoille 0:43
Katso: Budapestissa hurjat olosuhteet MM-kisojen alkaessa – asiantuntijalta selviytymiskeinot urheilijoille

Ruotsin yleisurheilujoukkue joutui kirjaimellisesti myrskynsilmään, kun se pyrki lentämään keskiviikkoiltana Tukholmasta MM-kisojen isäntäkaupunki Budapestiin.

Unkarin pääkaupungin ylle rantautui keskiviikkona raju myrsky, jossa muun muassa lentokentän kerrottiin joutuneen salamaniskun kohteeksi.

Uhkaavat sääolosuhteet pakottivat joukkueen lopulta laskeutumaan Budapestin sijaan Bratislavaan, Slovakiaan.

MM-joukkueen 20-vuotias pitushyppääjä ja kolmiloikkaaja Maja Åskag myönsi pelkäävänsä lentämistä, eikä juuri nauttinut kokemastaan.

– Kiersimme myrskyn ympäri, koska he sanoivat salaman iskeneen lentokentälle. Se oli hieman epämukavaa, Åskag kertoo Sportbladetille.

– Laskeuduimme Bratislavaan. En tajunnut, että kyseessä oli toinen maa! Lentäminen on aina hieman epämiellyttävää, kun ei itse voi hallita sitä.

Bratislavassa urheilijat joutuivat odottamaan useita tunteja, ennen kuin bussi tuli noutamaan heitä.

– Istuimme Bratislavan lentokentällä useita tunteja. Kaikilla oli nälkä, eli ei ollut kivaa. Lentokentällä ei tapahtunut paljoa. Olimme siellä tavallaan yksin, Åskag jatkaa.

Bussi vei koko MM-joukkueen Bratislavasta Budapestiin. Urheilijat saapuivat hotellilleen kello kahdelta aamuyöstä ja nyt tilanne on rauhoittunut.

– Se oli seikkailu, mutta jälkeenpäin ajateltuna sille voi nauraa. Aina jotain menee pieleen!

Lue myös:

    Uusimmat