Annimari Korte lataa kovaa kritiikkiä MM-kisapäätöksistä: "Siinä ei ole järkeä"

Annimari Korte arvostelee kovin sanoin yleisurheilun MM-kisojen ranking-järjestelmää. Kisoista ulos jäänyt pika-aituri on tyytymätön käytössä olevaan ratkaisumalliin.

– Kansainvälisen yleisurheiluliiton ranking-järjestelmä on todella viallinen. Kauden paras tulokseni 12,83 ja viiden kisan keskiarvoni 12,89 eivät ole tarpeeksi päästäkseni MM-Budapestiin, Korte kirjoittaa Instagramissa.

Korte ei lunastanut paikkaa elokuun lopussa kisattavissa yleisurheilun MM-kilpailuissa. Käytössä olevan karsintajärjestelmän perusteella noin puolet kisapaikoista jaetaan tulosrajojen mukaan. Naisten pika-aidoissa karsintaraja oli tänä vuonna 12,78.

Loput urheilijat valitaan rankingin avulla. Järjestys muotoutuu suurimmassa osassa lajeista viiden parhaan kilpailun pistekeskiarvosta. Pisteitä saa tuloksesta ja sijoituksesta. 

– Rankingissa edelläni on urheilijoita, joiden oma ennätys on 13,09 ja kauden paras 13,0 sekuntia. Siinä ei ole järkeä. sijoituspisteille annetaan aivan liikaa arvoa, Korte jatkaa.

Naisten pika-aitakisassa on MM-kisoissa mukana 40 urheilijaa. Suomea edustavat Reetta Hurske ja Lotta Harala

– Olen maailmanlistan 25. sijalla, joten on ainakin 15 urheilijaa, jotka ovat juosseet minua hitaammin tänä vuonna. Tämä tuskin on systeemin pointti, kun karsitaan kilpailijoita arvokisoihin, Korte päättää.

Jutun otsikkoa päivitetty kello 15.58: Poistettu maininta Kortteen pettymyksestä. Korte sanoo, ettei ollut pettynyt MM-kisojen väliinjäämisestä, sillä nykyjärjestelmän aiheuttama tilanne on ollut hänellä tiedossa jo pidempään.

Lue myös:

    Uusimmat