Ruotsin kiekkolegenda Tommy Salo sai vankeustuomion

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen entinen tähtimaalivahti Tommy Salo on saanut kahden kuukauden mittaisen ehdottoman vankeustuomion rattijuopumuksesta, kertoo Aftonbladet.

Salo ajoi elokuussa autonsa kaiteeseen E18-moottoritiellä. Poliisit löysivät entisen huippuvahdin autostaan sammuneena, ja Salolta otetut verikokeet paljastivat ex-vahdin olleen tapahtumahetkellä 3,06 promillen humalassa.

– Promillet ovat promilleja. En voi sanoa mitään sitä vastaan. On outoa, että olen elossa, Salo sanoi oikeudessa Aftonbladetin mukaan.

Silminnäkijähavaintojen mukaan Salon ajoneuvo poukkoili kaistojen välissä jo ennen kolaria. Poliisikuulusteluissa Salo kertoi pysähtyneensä ajomatkan aikana useita kertoja juomaan shotteja. Oikeussalissa Salo kuitenkin kielsi tämän. Salo ei myöskään muista kolaroineensa kaiteeseen.

– En muista, miksi pysäytin auton. En muista oikein mitään tuolta matkalta. Muistan vain, että oli todella hieno kesäinen sää ja puhuin paljon puhelimessa, Salo muistaa oikeudessa.

Salon asianajaja Erika Lindquist kertoo heidän valittavan vankeustuomiosta, koska he pitävät rangaistusta liian kovana.

Salo pelasi jääkiekkourallaan yli 500 ottelua NHL:ssä, minkä lisäksi hän edusti Ruotsia useissa arvokisoissa. NHL:ssä Salo vartioi New York Islandersin, Edmonton Oilersin ja Colorado Avalanchen tolppien välissä.

Salo muistetaan myös ruotsalaisittain surullisen kuuluisasta töppäyksestään, kun hän teki kohtalokkaan virheen vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaisten puolivälieräottelussa Valko-Venäjää vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat