Ruotsin joukkueelta selitys MM-kisojen fiaskomaiselle alulle – asiantuntijalta täystyrmäys

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue on aloittanut Latvian MM-turnauksen surkeasti. SVT:n asiantuntija ja entinen huippukiekkoilija Mikael Renberg ei katso hyvällä joukkueen selityksiä heikosta alusta.

Ruotsi hävisi avausottelussaan Tanskalle ja toisessa pelissään Valko-Venäjälle, jota vastaan se jäi ilman maaleja. Päävalmentaja Johan Garpenlöv totesi, että ei ole saanut joukkueen kemioita toimimaan ja sai tukea pelaajilta.

– Meillä ei ole ollut niin paljoa aikaa yhdessä. Nyt saamme tunnustaa väriä ja yrittää tulla yhteen joukkueena, Jonathan Pudas totesi.

– Se on kaikille valtaisa rasitus ja prosessi ei toteudu itsestään, Max Friberg sanoi.

Yli 600 NHL-ottelua urallaan ja maailmanmestaruuden vuonna 1998 voittanut Renberg ei sulata joukkueen selityksiä ja antaa tylyn kuitin.

– Kaikilla on samat olosuhteet, sille ei ole mitään tekosyitä, Renberg totesi.

Häneltä löytyy kuitenkin ymmärrystä pelaajille, että tilanne ei ole mukava.

– Se olisi minusta tylsää. Niissä MM-kisoissa, joissa pelasin, oli ihanaa kun oli mahdollisuus ottaa vapaata, käydä kaupungilla, juoda kahvia ja katsella ihmisiä. Sillä on iso merkitys, että pääsee hetkeksi irti jääkiekosta. Asia on kuitenkin sama kaikille, joten pitää vain totuttautua todellisuuteen, Renberg sanoi.

Ruotsin kolmas ottelu on luvassa tiistaina, kun se pelaa iltapelissä Sveitsiä vastaan. Ruotsi tarvitsee ottelusta kipeästi pisteitä, muuten pudotuspeleistä karsiutuminen alkaa olemaan lähellä.

Lue myös:

    Uusimmat