Ruotsi voi joutua vastentahtoiseen tilanteeseen Brysselin tragedian jälkeen

Kaksi ruotsalaisfania kuollut ammuskelussa Brysselissä.

Ruotsin jalkapallomaajoukkue voi joutua jatkamaan EM-karsintaottelun Belgiaa vastaan loppuun vastentahtoisesti.

Brysselissä maanantai-iltana pelattu Belgian ja Ruotsin välinen EM-karsintaottelu keskeytettiin puoliajalla pelaajien toiveesta. He saivat tuolloin tietää, että kaksi ruotsalaista oli ammuttu ennen ottelun alkua kuoliaaksi Brysselin keskustassa.

Keskeytyshetkellä 1–1-tasatilanteessa ollut ottelu voidaan kuitenkin joutua pelaamaan vielä loppuun.

Ruotsalaislehti Expressen huomauttaa Euroopan jalkapalloliiton Uefan säännöistä, joiden mukaan kesken jääneitä otteluita on jatkettava seuraavana päivänä.

Jos tämä ei ole mahdollista, Uefan on päätettävä uusi ottelupäivä ja ottelu on mahdollisuuksien mukaan pelattava samalla kentällä. Erityistapauksissa tilanteen niin vaatiessa ottelu voidaan pelata tyhjien katsomoiden edessä.

"Tulemme käymään dialogia"

Brysselissä terrori-isku – Tältä näytti tapahtumapaikalla 1:05
Katso videolta: tältä näytti Brysselin ammuskelun tapahtumapaikalla.

Tänään tiistaina ottelua ei ainakaan pelattane, sillä Ruotsin jalkapalloliitto ilmoitti aamulla, että maajoukkue oli johtajineen matkustanut Ruotsiin.

Ruotsin jalkapalloliiton lehdistöpäällikkö Petra Thorén valotti tiistaiaamuna, ettei liitto ollut saanut tietoa siitä, pelataanko ottelu.

– Tulemme käymään dialogia Belgian liiton ja Uefan kanssa, Thorén kertoi.

Expressen huomautti Uefan saaneen aiemmin kritiikkiä, kun Tanskan ja Suomen välinen EM-kisaottelu jatkettiin kesäkuussa 2021 loppuun samana päivänä Tanskan Christian Eriksenin kentällä saaman sydänpysähdyksen jälkeen.

"Ei varmasti pitäisi jatkaa jalkapallon pelaamista"

Ruotsin maajoukkue myös ilmaisi tragedian jälkeen selkeästi, ettei sillä ollut kiinnostusta jatkaa ottelua. Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson korosti, ettei pelaamisella ole väliä.

– Meidän ei varmasti pitäisi jatkaa jalkapallon pelaamista, kun maailmassa tapahtuu tällaisia asioita. Meidän on yritettävä saada yhteiskuntamme järjestykseen, Andersson sanoi.

Ruotsin kapteeni Victor Nilsson Lindelöf totesi, ettei hän näe mitään järkeä jatkaa peliä, kun Belgia oli jo varmistanut paikkansa ensi vuoden EM-kisoihin ja Ruotsi oli menettänyt jo mahdollisuutensa.

Lue myös:

    Uusimmat