Ruotsalaisten piti hallita Tour de Skitä, mutta mitä tapahtui? Jari Isometsä näkee selkeän eron valmistautumisessa

Ruotsalaisten odotettua heikompi taso maastohiihdon Tour de Skillä on todennäköisesti seurausta valmistautumisesta muita maajoukkueita matalammalla, uskoo MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä.

Tour alkoi Linn Svahnin kahdella kisavoitolla, mutta Val Müstairin takaa-ajokisassa hän katkesi puolimatkassa ja putosi kokonaiskisassa kuudenneksi.

Frida Karlsson on mahtunut jokaisessa kisassa neljän parhaan joukkoon ja on nyt kokonaistilanteessa kolmantena, mutta tämän enempää ruotsalaisia ei kymmenen parhaan joukossa ole, vaikka kaikki norjalaiset puuttuvat tämän vuoden Tourilta.

Kärjessä on sen sijaan Yhdysvaltain kaksikko Jessie DigginsRosie Brennan.

– Ei se mikään mahdoton yllätys ole, että Diggins ja Brennan ovat kärkipäässä, mutta toki odotettiin, että ruotsalaiset hallitsisivat tätä kilpailua vähän selvemmin, Isometsä kommentoi ja näkee asialle myös selityksen:

– Tässä on ihan selkeä ero: amerikkalaiset ja venäläiset valmistautuivat korkealla, mutta ruotsalaiset tulivat kisapaikalle kylmiltään, niin pikkaisen se näkyy heidän tuloksissaan.

Seuraavaksi kiertue siirtyy vuorilta alemmas Toblachin maisemiin. Isometsä odottaa, että ruotsalaisista kuullaan vielä.

– Kaksi ruotsalaisnaista kymmenen parhaan joukossa on varmaan heille pettymys, mutta luulen, että he tulevat vähän kiristämään, kun tullaan vähän matalammalle kilpailemaan.

Lue myös:

    Uusimmat