Ruotsalaisen huippuseuran painajainen: kahta pelaajaa epäillään raiskauksesta – toinen vangittu todennäköisin syin epäiltynä

Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä pelaavan Brynäs IF:n pelaajia epäillään raiskauksesta.

Expressen kertoo, että pelaajista toinen on tällä hetkellä vangittu todennäköisin syin epäiltynä ja hänet pidätettiin viime viikon tiistaina. Epäillyn rikoksen kerrotaan tapahtuneen pelaajan parisuhteessa.

Kyseinen pelaaja pelasi Brynäsin riveissä huhtikuun alussa SHL-karsinnoissa, joissa Brynäs voitti HV71:n ja piti paikkansa pääsarjassa. Seura oli tuolloin tietoinen, että pelaajaan kohdistui epäilyksiä.

Viime viikonloppuna toinenkin Brynäs-pelaaja pidätettiin raiskauksesta epäiltynä.

Nyt Brynäs on kommentoinut tapauksia verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa.

– Kahta pelaajaamme epäillään rikoksista, jotka ovat täysin ristiriidassa seuran arvojen ja kaiken sen kanssa, mitä edustamme. Tätä on mahdoton hyväksyä, ja Brynäs IF sanoutuu voimakkaasti irti niistä rikoksista, joista pelaajiamme epäillään. Jos toimemme ja viimeaikainen hiljaisuutemme on aiheuttanut väärinymmärryksiä, haluamme pyytää ´sitä anteeksi, varsinkin urhreilta.

– Vastuu on heillä, joille se kuuluu: rikoksentekijöillä – jos heidät todetaan syyllisiksi. Mutta emme voi väistää omaa vastuutamme, koska työnantajina meillä on sellainen. Valitettavasti miesten naisiin kohdistama väkivalta on yhteiskunnallinen ongelma, jota esiintyy kaikissa ihmisryhmissä. Machokulttuuri ja miehiset normit eivät kuulu tulevaisuuden jääkiekkoon. Lajin täytyy olla avoin ja osallistava, kaikille. Nämä syytökset on kohdistettu yksilöihin, ei Brynäs IF:ään, mutta meidän on kannettava vastuumme seurana.

Seura kertoo olleensa asian tiimoilta yhteydessä Ruotsin jääkiekkoliittoon ja erilaisiin järjestöihin. Tällä seura toivoo olevansa osaltaan luomassa yhä turvallisempaa tulevaisuutta.

– Tarkastelemme omia arvojamme ja teemme töitä niiden eteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja