Isis-taistelija matkusti ruotsalaiseen terveyskeskukseen hoidattamaan vammojansa – parannuttuaan palasi Syyriaan taistelemaan

Terroristijärjestö Isisin ruotsalaistaustainen taistelija kävi hoidattamassa itseään kotimaassaan, minkä jälkeen hän palasi takaisin Syyriaan taistelemaan, kertoo Expressen.

Ruotsin suojelupoliisi on arvioinut ainakin neljän Syyriaan matkustaneen ruotsalaistaustaisen taistelijan olevan maalle huomattavia turvallisuusuhkia, uutisoi ruotsalaislehti Expressen.

Yksi näistä neljästä erityisen tarkasti seuratuista ruotsalaisista on 28-vuotias Khaled Shahadeh. Syyriaan taistelemaan lähteneen ruotsalaisen arvioidaan olevan todellinen uhka maalle, jos hän pääsee jostain syystä livahtamaan takaisin maan rajojen sisäpuolelle.

– Hän on todella itsepäinen. En usko, että hän antaa periksi, toteaa Shahadehin isä ruotsalaislehdelle.

Hoidatti olkapäätään terveyskeskuksessa

Terroristitaistelijan isä kertoo, että poika kävi viimeksi kotonaan Ruotsissa kesällä 2015. Tällöin hän oli juuri palannut Syyriasta taistelemasta ja oli loukannut olkapäänsä.

Expressenin mukaan Shahadeh kävi hoidattamassa olkapäävammaansa ruotsalaisessa terveyskeskuksessa ja paranemisensa jälkeen palasi takaisin taistelukentille.

Syyriaan hän otti mukaan uuden vaimonsa, jonka epäillään vuosien aikana synnyttäneen ainakin kaksi lasta pariskunnalle.

Myös toinen taistelija käynyt kotimaassaan tervehtymässä

Shahadeh ei ole ensimmäinen Isis-taistelija, joka on palannut kotimaahansa hoidattamaan vammojaan.

Ruotsissa on ollut ainakin yksi samankaltainen tapaus aiemminkin, missä taistelija on palannut tervehtymisensä jälkeen Syyriaan.

Se, missä Shahadeh tällä hetkellä majailee, ei ole hänen isänsäkään tiedossa. Viimeisimmän kerran isä on puhunut poikansa kanssa kaksi kuukautta sitten.

Jutusta ja otsikosta poistettu 1.3.2019 klo. 11:35 maininta sotavammoista. Ei ole varmaa, loukkasiko taistelija olkapäänsä sotatilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat