Ruotsalainen e-urheiluorganisaatio palkkasi Axl Smithin – todellinen henkilöllisyys paljastui toisen yrityksen kautta

Juontaja Axl Smith tuomittiin ehdolliseen vankeuteen 2:01
Näin Axl Smithin ehdollisesta vankeusrangaistuksesta uutisoitiin vuonna 2017.

Ruotsalainen e-urheiluorganisaatio Ninjas In Pyjamas palkkasi Axl Smithin hetkeksi vilpillisen cv:n ja uuden henkilöllisyyden perusteella. 

Entinen suosikkijuontaja Axl Smith, nykyisin Caro Axel Smith, palkattiin Ruotsin suosituimmalle e-urheiluorganisaatiolle Ninjas In Pyjamasille, eli NIPille. 

Hänet palkattiin syyskuun alussa 2022 lyhyen prosessin jälkeen. Organisaatiossa ollessaan Smith työskenteli vanhempana videotuottajana ja teki useita projekteja. Lähteiden mukaan NIPissä työskennelleistä pelaajista kukaan ei näyttänyt olevan tietoinen hänen menneisyydestään.

NIP ei tiennyt Smithin taustasta ennen kuin he saivat vihjeen eräältä toiselta organisaatiolta, jossa hän oli työskennellyt ja josta hänet oli samalla tavalla erotettu. Smithin työskentelystä ei kuitenkaan ole valitettu NIPillä. 

NIP antoi Smithin palkkaamisesta lausunnon. 

– Meillä oli entinen työntekijä, joka sai työpaikkansa vilpillisen CV:n perusteella ja käyttämällä uutta identiteettiä. Ulkopuolinen osapuoli ilmoitti myöhemmin NIP:lle tämän henkilön todellisesta henkilöllisyydestä. 14 tunnin kuluttua ilmoituksen vastaanottamisesta työntekijä irtisanottiin. Seurasimme tilannetta yksilöllisesti työntekijöiden kanssa ja täysin avoimesti. Neljän kuukauden työsuhteensa aikana hänellä oli rajoitettu yhteys pelaajiin, emmekä saaneet ilmoituksia epänormaalista käytöksestä, NIP kommentoi Smithin palkkaamista. 

Smith juonsi The Voice of Finland -ohjelmaa viiden vuoden ajan, kunnes hänet pidätettiin maaliskuussa 2016. Poliisi sai tuolloin tietää väitteistä, joiden mukaan hänen makuuhuoneessaan olisi salainen videovalvontajärjestelmä. Sillä hän kuvasi kymmeniä naisia, joiden kanssa oli seksuaalisessa kanssakäymisessä. Videoita oli jaettu ”Haippirinki”-nimisessä Whatsapp-ryhmässä. 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Smithin helmikuussa 2017 ehdolliseen vankeusrangaistukseen kaikkiaan 30 salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Lisäksi Smith joutui maksamaan oikeudenkäyntikuluineen yhteensä noin 150 000 euron korvaukset asianomistajille. Tapauksessa oli yhteensä peräti 29 asianomistajaa.

Tuomionsa jälkeen Smith vahtoi nimensä ja vietti jonkin aikaa Lontoossa työskennellen nimellä Cas Malek-Smith ennen kuin media huomasi hänen muuttaneen Tukholmaan. 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat