Rukiiset tai lehtevät sydämet

Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa, ja kasvisten tilalla voi käyttää savulohta, katkarapuja, kanaa tai kinkkua.

25 kpl:

1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai Voitaikinaa (500 g)

Täyte:

100 g mangochutneytä

2-3 punasipulia renkaina

100 g mangoa viipaleina

200 g artisokansydämiä tai oliiveja

1 tl yrttisuolaa

2 tl roseepippuria

½ dl silputtua tuoretta rosmariinia

200 g kevyttä fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)

150 g voimakkaan makuista raastettua kevytjuustoa (rasvaa n. 17 %)

Kauli ruistaikina ohueksi tai voitaikina 1/3 pidemmäksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille.

Levitä sydämille mangochutneyta ja muut täytteet. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

VINKKI: Valmista samalla ohjeella Lehteviä Kana-fetasydämiä. Korvaa artisokansydämet paistetuilla broilerisuikaleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat