Rotuesittelyssä: Venäjänvinttikoira

Ansioluetteloaan raottaa sinulle tällä kertaa ylväs ja aristokraattinen ilmestys, ylimystön suosima venäjänvinttikoira.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen vanha, 1200-luvulla Venäjällä suden, jäniksen ja ketun ajoon jalostettu koirarotu. Alkuperäinen nimeni on borzoi.

Olemuksessani kuvastuvat ylväs rauha ja pidättyväisyys, varmuus ja pelottomuus. Olen myös nopea ja älykäs koira. Näen kauas ja reagoin vahvasti ja kiihkeästi liikkuviin kohteisiin, esimerkiksi riistaeläimiin. Normaalioloissa olen erittäin rauhallinen ja tasapainoinen, mutta erityisen tarkkaavainen. Olen myös hiljainen, harvoin haukkuva koira, joka ei vieraiden läsnäolosta hirmuisesti piittaa. Älä luulekaan, että menen häntä heiluen vieraita vastaan!

Koulutus ja työkokemus

Rotuni on ollut metsästyskoirana erityisesti venäläisen ylimystön suosiossa. Kasvattajinani ja omistajinani on ollut monia kuuluisia henkilöitä runoilijoista tsaareihin, kuten esimerkiksi Iivana Julma, Pietari Suuri, Nikolai II, Aleksandr Puškin ja Ivan Turgenev.

Rotuani on kasvatettu 1800-luvun lopulta lähtien suurissa eurooppalaisissa ja amerikkalaisissa kenneleissä. Englannin prinsessa Alexandra sai venäjänvinttikoiria lahjaksi Venäjän keisari Aleksanteri III:lta.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen metsästyskoira vahvoine vietteineni. Omistajalleni olen miellyttävä ja tottelevainen koira, mutta vieraille toisinaan etäinen. Viihdyn yksinkin, mutta viihdyn paremmin toisen koiran ja erityisesti toisen borzoin kanssa. Voin joskus olla riehakkaan iloinen ja seurallinen, mutta toisinaan taas haluan olla yksin kaikessa rauhassa. Osaan nauraa niin että vedän ylähuuleni ylös – se on tapani tervehtiä!

Nautin vapaana liikkumisesta; sopivia harrastuksia minulle ovat koiranäyttelyiden lisäksi erityisesti rata- ja maastojuoksu, mutta myös toko ja agility. Olen monipuolinen harrastuskoira.

Muuta

Urosten säkäkorkeus on noin 75–85 senttimetriä, nartut ovat hieman pienempiä, noin 68–78. Aavistuksen pitkänomainen rakenteeni antaa vaikutelman aristokraattisesta koirasta. Korkeuden lisäksi minulla on pitkänomainen pää, kaartuva selkä sekä pitkähkö niska ja hieman kulmautuneet olkavarret. Luusto ja lihakseni ovat hyvin kehittyneet ja litteähköt. Silkkinen turkkini on hapsukas, erityisesti hännästä ja housukarvoista. Se on laineikas ja muodostaa kiharoita lapojen ja lantion alueella. Kaikki värit ovat sallittuja – sinistä ja suklaanruskeaa lukuun ottamatta!

Motto

Onko sinullakin vintti pimeänä?

Suosittelijat

Omanarvontuntoiset ihmiset, joilla on kuninkaallinen maku


Lähde: Suomen borzoiklubi, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja