Rotuesittelyssä: Balineesi

Ansioluettelonsa esittelee herkkä, siamilaiselle sukua oleva balineesi, jossa lienee viettelevän tanssijan vikaa.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen hyvin herkkä kissa! Olen siamilaisen puolipitkäkarvainen sisarrotu. Ihannebalineesin ulkonäkö vastaakin siamilaista kaikessa muussa paitsi turkin mitassa. Minulla on solakat linjat, siamilaisen naamiointi, sama kiilamainen pää ja safiirisilmät. Jotkut väittävät, että olen kuin siamilaisen ja persialaisen risteytys! Luonteeltani minun sanotaan olevan siamilaista pehmeämpi ja hiljaisempi, mutta uskallan väittää olevani kuitenkin vilkas ja leikkisä.

Koulutus ja työkokemus

Rotuni on kehitetty USA:ssa 1950-luvulla sattumalta syntyneistä pitkäkarvaisista siamilaisista, joiden viehkeät liikkeet toivat mieleen balilaiset tanssijattaret.

Astellessani häntä pystyssä, hännänpää heilahtelee puolelta toiselle – kuin tanssijattarilla konsanaan! Eurooppaan saavuimme 1970-luvulla ja Suomen ensimmäiset balineesit rekisteröitiin vuonna 1987.

Harrastukset ja mielenkiinto

Vaikka olen sisarrotuani rauhallisempi, olen sosiaalinen kissa vaikka en puhua pälpätä niin kuin siamilaisilla on tapana. Tykkään touhuta lasten ja pentujen kanssa. Minussa piilee kaksi puolta: toisaalta olen vilkas, osallistuva ja leikkisä, mutta myös rauhallinen, tasapainoinen ja sylissä viihtyvä. En kavahda näyttää tunteitani! Tarvitsen läheisen ja luotettavan ihmiskontaktin, jolle voin näyttää tunteeni. Olen hyvin kiltti ja helposti käsiteltävä, ihanteellinen koko perheen lemmikki.

Muuta

Vartaloni on keskikokoinen ja hoikahko, mutta kuitenkin melko lihaksikas. Jalkani ovat pitkät ja hoikat, tassuni pienet, soikeanmuotoiset ja kauniin sirot. Pääni on pitkä ja suippeneva, hieman kiilamainen. Nenäni on pitkä ja suora. Silmäni ovat mantelinmuotoiset, joiden väri on kirkas sininen, mieluiten safiirinsininen. Korvani ovat suuret, teräväkärkiset, ja tyvestä leveät. Puolipitkässä turkissani on siamilaisen tapaan naamioväritys. Kasvoni korvat, käpälät ja häntä ovat tummat, kun taas vartaloni on sävyltään samanlainen mutta hyvin vaalea. Pisintä karva on kaulurissa, pöksyissä ja upeassa puuhkamaisessa hännässäni! Turkkini on kuitenkin pituudestaan huolimatta hyvin helppohoitoinen.

Motto

"Pelkurit ne tunteitaan peittelevät"

Suosittelijat

Perheet, siamilaisten kissojen ystävät


Lähde: Kissawiki, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja