Roope Salmiselta tiukka kannanotto yleisötapahtumien perumiseen koronariskin takia: "Mun omatunto ei yksinkertasesti kestä olla tekemättä tätä postausta"

Roope Salminen toivoo, että esiintyjät mieluummin ylireagoisivat koronavirukseen liittyvien varotoimien kanssa senkin uhalla, että se vaikuttaa artistin lisäksi myös liutaan muita ihmisiä.

– Toivon, etten pilaa suhdettani lopullisesti teihin kaikkiin, mutta mun omatunto ei yksinkertaisesti kestä olla tekemättä tätä postausta, Salminen aloittaa pitkän kirjoituksensa ja muistuttaa, että artisteilla ja estiintyvän alan yrittäjillä on suuri vastuu.

Salminen painottaa kirjoituksessaan, että jos artisti peruu kiertueen, jäävät työttömiksi lisäksi myös tekninen ryhmä, taustabändi ja -tanssijat – puhumattakaan liput ja lapsenvahdit hankkineelle yleisölle koituvasta mielipahasta.

– Niin kauan kun virallinen ohjeistus on, että 499 hengen kokoontumiset tässä tilanteessa ovat turvallisia, en voi syyttää esiintyjiä siitä, että he haluavat esiintyä. Mielestäni rajoitukset ovat auttamattomasti liian tehottomat, hän kirjoittaa ja vetoaa esiintymistä harkitseviin tahoihin. 

– Pyydän jokaista kuitenkin omalla kohdallaan pohtimaan, olisiko tämä sellainen hetki jossa mielummin ylireagoisi varotoimien kanssa kuin vetäisi aivan säädöksien reunalla. jokainen tartunta, jonka puhkeaminen viivästyy, vähentää taakkaa joka terveydenhuoltojärjestelmäämme tulee seuraavat kuukaudet kuormittamaan, hän muistuttelee seuraajiaan ja korostaa vielä kirjoituksensa lopuksi, ettei missään nimessä tahdo syyllistää ketään yksittäisiä artisteja. 

Salminen tähdentää peruneensa myös itse yhden puhekeikkansa torstailta.

Kirjoitus keräsi nopeasti valtavasti tykkäyksiä ja fanien lisäksi myös muutkin artistit ilmaisivat ajattelevansa samalla tavalla.

– Allekirjoitan joka sanan, kommentoi laulaja Elias Kaskinen.

– Hyviä pointteja, kiitteli myös Gasellit-yhtyeen räppäri Hätä-Miikka.

Lue myös:

    Uusimmat