Ronnie O'Sullivan sai haukut kohukommentistaan – MM-kisoissa häntä uhkaa selkäsauna

Lajiväki on vastannut Ronnie O'Sullivanin kohauttaneisiin kommentteihin siitä, että huippusnookerin nuorempi sukupolvi on huonotasoinen. 

Maailmanmestaruuden viidesti voittanut O'Sullivan lyttäsi nuorien, huipulle pyrkivien pelaajien taidot voitettuaan MM-kisojen 2. kierroksen ottelunsa sunnuntaina. 

– Kun katson heidän peliään, ajattelen, että "minun pitäisi menettää käsi ja jalka, että putoaisin maailmanlistalla 50 parhaan ulkopuolelle". Taso on niin huono kärjen takana, O'Sullivan sanoi. 

Vuoden 1997 maailmanmestari Ken Doherty ei sulattanut lajin suurimman vetonaulan kommentteja. 

– Sanokaa joku toinen urheilija, joka mollaisi maailmankiertueen muut pelaajat tällä tavalla. Pelin taso on korkea. Hän saattoi sanoa sen kieli poskessa, mutta se ei ollut kiva juttu. Se oli halventavaa, Doherty kommentoi BBC:lle.  

Doherty nosti myös esiin sen, että O'Sullivan hävisi MM-kisoissa vuosi sitten avauskierroksen ottelunsa amatööripelaaja James Cahillille. Irlantilaisen mielestä O'Sullivanin suhde muihin pelaajiin saattaa järkkyä. 

– Kaikki pelaajat ihailevat Ronnieta, ja hänellä on vastuuta lajin lähettiläänä. Hän on sankari monille pelaajille. En tiedä, mitä he nyt ajattelevat hänestä. 

Kuusinkertaisen maailmanmestarin Steve Davisin mielestä nuoremmille pelaajille pitää antaa vielä aikaa kehittyä, sillä myöskään O'Sullivan ei ollut parhaimmillaan 20-25-vuotiaana. 

– Voitin hänet vuoden 1997 Masterisssa 4-8-tappioasemasta. Hän ei ollut läheskään niin hyvä pelaaja kuin nyt. Ehkä sama koskee Mark Williamsia ja John Higginsia, Davis totesi viitaten samaan aikaan O'Sullivanin kanssa ammattilaiseksi siirtyneisiin maailmanmestareihin. 

O'Sullivan pulassa pöydällä

Ja pelaajista juuri Williams uhkaa nyt O'Sullivanin taivalta MM-kisoissa. 

Walesilainen Williams nappasi tiukan otteen kaksikon välisestä puolivälierästä maanantaina. Williams voitti session viisi viimeistä erää ja jatkaa ottelua 6-2-johtoasemasta tiistaina.

Myös hallitseva mestari Judd Trump on vaikeuksissa. Kyren Wilson sysäsi itsensä kolmen erävoiton päähän semifinaalista maanantaina. Hän johtaa Trumpia kahden pelijakson jälkeen 10-6.   

Mark Selbyn unelma neljännestä maailmanmestaruudesta elää vahvana, sillä hän dominoi ottelua aussitähti Neil Robertsonia vastaan. Tilanne on Selbylle 11-5 ennen viimeistä jaksoa. 

Kahden karsintojen kautta pääsarjaan selviytyneen pelaajan puolivälierä on puolestaan kääntymässä Anthony McGillille. Maanantaina hermostuneen oloisesti pelannut Kurt Maflin joutuu jahtaamaan vastustajaansa 1-7-asemista. 

MM-puolivälierien tilanteet:

Judd Trump–Kyren Wilson 6-10
Kurt Maflin–Anthony McGill 1-7
Mark Williams–Ronnie O'Sullivan 6-2
Neil Robertson–Mark Selby 5-11

Puolivälierät pelataan päätökseen tiistaina. Jatkoon pääsee 13 erävoitolla.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja