Ronnie O'Sullivanilta tyly ryöppy kilpaveljille voiton jälkeen: "Minun pitäisi menettää käsi ja jalka"

Snookerlegenda Ronnie O'Sullivan jatkaa kuudennen MM-tittelinsä metsästystä puolivälierissä, kun hän kaatoi kiinalaisen Ding Junhui erin 13-10 toisen kierroksen ottelussa sunnuntaina. 

O'Sullivan käänsi ottelun itselleen viimeisessä jaksossa, johon lähdettiin lukemista 8-8. Englantilaistähti sinetöi voittonsa 117 ja 93 pisteen lyöntisarjoilla. 

Seuraavaksi hän kohtaa Mark Williamsin, joka tuli ammattilaiskiertueelle O'Sullivanin ja John Higginsin tavoin vuonna 1992. Kolmikko on voittanut yhteensä 12 maailmanmestaruutta. 

O'Sullivanilta kysyttiinkin Ding-taiston jälkeen olisiko hän uskonut, että tämä kolmikko on edelleen huipulla lähes 30 vuoden ammattilaisuran jälkeen. 

– Luultavasti en, mutta kun katsoo nykypelaajien tasoa, sanon kyllä. Nykyään ammattilaiskiertueelle tulevat nuoremmat pelaajat eivät ole kovin hyviä. Monet heistä eivät ole tarpeeksi hyviä edes amatööreiksi. He ovat niin huonoja, O'Sullivan avautui BBC:n mukaan

– Kun katson heidän peliään, ajattelen, että "minun pitäisi menettää käsi ja jalka, että putoaisin maailmanlistalla 50 parhaan ulkopuolelle". Taso on niin huono kärjen takana. Sen takia pyörimme edelleen kilpailuissa, viisinkertainen maailmanmestari summasi. 

O'Sullivan myös myönsi, että hänellä oli keskittymis- ja motivaatio-ongelmia ottelun aikana. Hän sanoi keskustelleensa käyttämänsä urheilupsykologin Steve Petersin kanssa kesken taiston. 

– Selvitimme muutamia asioita, ja kun menin takaisin pöydälle, mieleni oli kirkas. Pelaaminen fanien kanssa olisi mukavampaa. Nyt tuntuu siltä, että pelaamme ruumishuoneella. 

MM-puolivälierät käynnistyvät maanantaina. Semifinaalipaikka vaatii 13 erän voittamista. 

MM-snookerin puolivälierät:

Judd Trump (1) – Kyren Wilson (8)
Kurt Maflin (39) – Anthony McGill (36)
Mark Williams (3) – Ronnie O'Sullivan (6)
Neil Robertson (2) – Mark Selby (7)

Suluissa pelaajan sijoitus maailmanlistalla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja