Rokotteita vastustavalta äidiltä karmiva halloween-suunnitelma – aikoi jakaa lapsille "tartuntatikkareita"

Nuorimies nousi julkisuuteen uhmattuaan rokotevastaisia vanhempiaan 4:59
Video: Tämä nuorimies nousi julkisuuteen uhmattuaan rokotevastaisia vanhempiaan!

Sosiaalisessa mediassa kauhisteltiin äidin julmaa suunnitelmaa.

Rokotusten vastainen äiti paljasti omia arvojansa suosivassa Facebook-ryhmässä katalan suunnitelmansa jakaa halloween-kierroksella oleville lapsille vesirokkoa aiheuttavalla viruksella saastuneita tikkukaramelleja.

Australialainen Sarah kertoi Stop Mandatory Vaccination (suom. Lopettakaa pakolliset rokotukset) -ryhmässä, että hänen poikansa oli sairastunut vesirokkoon, ja äidin suunnitelma oli "auttaa" muita yhteisön lapsia tartuttamalla heidätkin. Nainen tarjoutui lähettämään "tartuntatikkareita" muillekin.

"Saa välittömästi kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä"

Naisen päivityksestä jaettiin kuvakaappaus Light for Riley -ryhmässä, joka on hinkuyskään kuolleen Riley Hughesin muistoa kunnioittava Facebook-sivusto. Sivustolla jaetaan tietoisuutta rokotuksilla estettävissä olevista taudeista.

– Oletteko ikinä nähneet jotain, joka saa välittömästi kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä? kysyy päivityksen ryhmässä jakanut Greg Hughes, Riley-vauvan isä.

– En jää usein sanattomaksi, mutta tämä jokseenkin tekee sen.

Päivitykseen on reagoitu yli 3 000 kertaa, ja sitä on kommentoitu yli 2 300 kertaa.

– Voi luoja! Tuo on kerta kaikkiaan kauhistuttavaa, kommentoi eräs perheenäiti.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen puolustaa suunnitelmansa

Sarah väittää sosiaalisessa mediassa olevansa sairaanhoitaja australialaisessa Brisbanen lastensairaalassa, mutta kyseisestä sairaalasta on vahvistettu, ettei nainen ole koskaan työskennellyt sairaalassa tai missään sen toimitiloissa.

Sarah palasi puolustamaan itseään Facebookissa toteamalla, ettei ole tehnyt mitään, mitä muut vanhemmat ennen häntä eivät olisi tehneet.

– Kuinka monta kertaa näette lapsia, jotka tuodaan päivähoitoon tai kouluun, kun he ovat selvästikin kipeitä ja tartuttavat? Niinpä, nainen toteaa.

Naisen mukaan hän ei tarjoa kuin elämän kestävän vastustuskyvyn muutaman rakkulan ja vapaapäivän hinnalla.

Tarttuminen epätodennäköistä

Queensland Health, Brisbanen lastensairaalan emoyhtiö, totesi kuitenkin News.com.au-sivustolle, että vesirokon tarttuminen tikkareiden välityksellä on epätodennäköistä, sillä virus ei selviä pinnoilla pitkään.

Jos Sarah kuitenkin todetaan syylliseksi ruoan sormeiluun tai siitä valehteluun, hän voisi joutua jopa vankilaan, Yahoo-sivustolla todetaan. Queenslandin poliisi vahvistaa olevansa tietoinen julkaisusta ja tutkivansa sitä.

Vaikka vesirokko yleensä paranee noin viikossa, seuraukset voivat joskus olla vakavammatkin. Suomessa vesirokkorokotetta alettiin tarjoamaan syksyllä 2017 kansallisessa rokotusohjelmassa maksutta kaikille 1.1.2006 ja sen jälkeen syntyneille lapsille, jotka eivät olleet sairastaneet vesirokkoa, kertoo THL.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: News.com.auYahoo

Lue myös:

    Uusimmat