Robert Helenius valaa uskoa: "Kyllä minä tästä vielä nousen"

3:47

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius kärsi Dillian Whytelle selkeän pistetappion WBC-liiton silver-titteliottelussa Cardiffissa. Helenius myöntää, ettei hänen kestävyytensä riittänyt 12 erään.

Helenius jaksoi kolme ensimmäistä erää, mutta sen jälkeen kehässä hääri vain yksi aloitteellinen ottelija.

– Ensinnäkin pitää sanoa, että viikon treenausajalla ei varmaan saa 12 erän täyttä kuntoa. Alku meni hyvin, ja tiedän, että olen parempi nyrkkeilijä, mutta kunto oli puhki. Jossain vaiheessa loppui bensa, pikaisella hälytyksellä otteluhaasteen vastaanottanut Helenius sanoi MTV Sportille.

33-vuotias suomalaisiskijä sai oikeaan olkapäähänsä ottelun aikana kolhun, mikä osaltaan hankaloitti nyrkkeilemistä.

– Luulen, että tuli oikein kunnon isku. Samalla jotenkin reväytin sen. Voi olla, että se on vaan pieni ruhje, mutta ainakin voimattomalta se tuntui. Ei saanut enää samanlaista voimaa siihen, mutta kokeilin kuitenkin loppuun asti.

Helenius ei silti laittanut tappiota olkapään piikkiin, vaan myönsi, että enemmän oli kyse siitä, ettei hän jaksanut.

– Olen pettynyt totta kai, etten pystynyt parempaa matsia antamaan. Mutta tämä oli iso kokemus. Tiesimme riskit, kun otimme matsin vastaan. Oli viikko treeniaikaa. Pitää ottaa riskejä, että voittaa. Tämä oli hyvä kokemus, ja tästä on hyvä jatkaa.

Helenius sanoo tietävänsä, mitä se vaatii, että hän pystyisi jatkossa vastaamaan raskaan sarjan huipuille.

– Kuntopuolta pitää parantaa paljon. Se tarkoittaa paljon lenkkejä, paljon säkkiä, paljon pistareita, paljon treeniä. Ollaan tehty sitä kyllä nyt, mutta ei saatu tähän otteluun riittävästi aikaiseksi.

Helenius aikoo palata kehään entistä vahvempana.

– Ennen tätä matsitarjousta oli erilaisia palloja ilmassa. Nyt pitää ottaa muutama päivä huilia ja sitten katsotaan uudestaan, mutta kyllä minä tästä vielä nousen. Ei tämä mikään paha tappio ole, suomalainen totesi jatkostaan.

Heleniuksen haastattelu kokonaisuudessaan ylälaidan videolla.

HTTP Status 404 – Not Found

HTTP Status 404 – Not Found


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja