Roba-tähti Mari Perankoski miesten ympäröimänä: Arvostan hurttia huumoria

Mari Perankoski näyttelee Roba-sarjassa rikostutkijaa ja napakkaa kriisikeskustelijaa, joka ei keittele mieskollegoilleen kahvia tai hössötä turhia. Kuinka paljon roolihahmo lähentelee Perankoskea itseään?

Näyttelijä, komedienne ja hurtin huumorin ystävä Mari Perankoski, 42, näyttelee itsetietoista ja terävänäköistä rikostutkijaa MTV3:n uudessa Roba-draamasarjassa, jossa seurataan fiktiivisin keinoin Helsingin eteläisen piirin poliisien työtä.

Perankosken roolihahmo Elina Sinisalo toimii myös laitoksen kriisikeskustelijana ja onkin varsin nokkela suustaan: aivan kuten suorasanainen Perankoski itsekin.

– Elina toimii rikospoliisin puolella ja hän tekee paljon kuulusteluja. Elina on erittäin asiallinen kaveri: hän pärjää miesten maailmassa, ei kikattele, juttelee lakonisesti, ei puhu juurikaan yksityiselämästään eikä keittele kahvia kenellekään. Hän on erittäin työorientoitunut tyyppi, Perankoski kuvailee roolihahmoaan.

Mari Perankoski on itsekin tottunut miesvoittoiseen ympäristöön esimerkiksi juuri näyttelijäntyön merkeissä. Näyttelijä kokee olevansa ikään kuin kuin yksi jätkistä.

– Olen itse aina tullut todella hyvin toimeen miesten kanssa. Teatterilla istuskelen mieluummin tekniikan kavereitten kanssa, kuin esimerkiksi pukuhuoneessa. Se on mukavaa, täynnä hurttia huumoria, Perankoski kuvailee.

Komedienne kertookin arvostavansa ronskimmanpuoleista vitsailua ja kunnon naurua.

– Työpaikalla on kivaa, että puhutaan niitä näitä, eikä mennä syvällisyyksiin ja puhuta perheestä ja lapsista ja suositella karppausta tai erilaisia luontaistuotteita – olen vähän huono sellaisessa, Perankoski kertoo.

– Vireys pysyy yllä, kun naureskelee ja heittää läppää. Onneksi myös monet naiskollegani ovat sen tyyppisiä ihmisiä.

Kollegat eivät näyttelijän rehvakasta asennetta kavahda: Perankoski itse on kuvaillut luonnettaan jätkämäiseksi, mutta paljastaa pinnan alla piilevän myös jotain muuta.

– En sanoisi olevani vahva nainen, vaan olen aika isokokoinen, näyttelijä napauttaa.

– Mutta muuten olen kovin herkkis; kova itkemään ja kova nauramaan.


ROBA maanantaisin klo 21.00 MTV3-kanavalla.

AVAlla keskiviikkoisin klo 22.00!


Lue myös:


AVAn muita rikossarjoja:


AVA

Kuva: AVA, MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja