Ristomatti Hakola aseeton sprinttifinaalissa – 23-vuotias yllättäjä piristi suomalaispäivää

Ristomatti Hakola sijoittui kuudenneksi maastohiihdon maailmancupin vapaan sprintissä Norjan Lillehammerissa perjantaina.

Alla olevalla videolla Tulosruudun kooste Rukan maailmancupin tapahtumista viime viikolta.

Hakola jäi finaalin alussa joukon perälle, eikä pystynyt missään vaiheessa uhkaamaan kärkeä. Finaalipaikka oli vahvana sprintterinä tunnetulle Hakolalle kauden ensimmäinen.

Voiton vei Italian Federico Pellegrino, muille palkintosijoille rynnivät Norjan Emil Iversen ja Kanadan Alex Harvey.

Kilpailun toiseksi paras suomalainen oli Joni Mäki, joka jäi ensimmäisenä miehenä ulos finaalista. 10. sija on 23-vuotiaan Mäen uran paras suoritus maailmancupissa.

Iivo Niskanen selvitti karsinnan, mutta puristus ei riittänyt jatkopaikkaan puolivälierissä.

Naisten puolella ainoana suomalaisena karsinnan selvittänyt Krista Pärmäkoski karsiutui puolivälierävaiheessa. Finaalin voitti ruotsalaisyllättäjä Jonna Sundling ennen maannaistaan Stina Nilssonia ja Yhdysvaltojen Sadie Björnseniä.

Voitto oli 23-vuotiaalle Sundlingille uran ensimmäinen maailmancupissa.

Kausi jatkuu Lillehammerin miniturneen naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin vapaan kisoilla lauantaina.