Risto E.J. Penttilä: Demokraatit etsivät Bidenille korvaajaa presidentinvaaleihin – "Taustalla käydään koko ajan salaista puhetta"

Presidenttipeli kiihtyy USA:ssa - pelataanko Bidenia ulos? 10:32
Videolla Penttilä kertoo, mitkä ovat syynä Bidenin kannatuksen laahaamiseen ja millaisia nimiä hänen tilalleen harkitaan. Videolla hän myös arvioi Donald Trumpin kampanjointia ja miettii, miten ”kumma tyyppi” syytteissä ryvettyvä ex-presidentti on.

Yhdysvaltain istuvaa presidenttiä Joe Bideniä on pidetty varmana demokraattien presidenttiehdokkaana, mutta kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilän mukaan näyttää kasvavissa määrin, ettei hän tule olemaan lopullinen ehdokas.

– Ei ole itsestään selvää, että Biden on demokraattien ehdokas, hän sanoo Huomenta Suomessa.

Syynä on se, että istuvan presidentin etulyöntiasemasta huolimatta Biden on gallupeissa tasoissa Donald Trumpin kanssa tai jopa tämän jäljessä. Siksi demokraattien piirissä mietitään kuumeisesti, olisiko ehdokas syytä vaihtaa.

– Taustalla käydään koko ajan salaista puhetta demokraattien puolella.

Videolla Penttilä kertoo, mitkä ovat syynä Bidenin kannatuksen laahaamiseen ja millaisia nimiä hänen tilalleen harkitaan. Videolla hän myös arvioi Donald Trumpin kampanjointia ja miettii, miten "kumma tyyppi" syytteissä ryvettyvä ex-presidentti on.

Suurlähettiläs Hautala: Jotta Trumpista tulisi taas Yhdysvaltain presidentti, monen asian pitäisi mennä hänen kannaltaan oikein 1:21
Suurlähettiläs Hautala: Jotta Trumpista tulisi taas Yhdysvaltain presidentti, monen asian pitäisi mennä hänen kannaltaan oikein.

 

Lue myös:

    Uusimmat