Riskin veljekset tykittivät HJK:n europelien lohkovaiheeseen, mutta "nälkä kasvaa syödessä" – "Voidaan lähteä pistämään all in"

Riku ja Roope Riski iskivät maalit, kun HJK kaatoi azerbaidzhanilaisen Neftcin kotonaan 3–0 Eurooppa-liigan karsintojen kolmannen kierroksen toisessa osassa. Yhteistulos 5–2 vie helsinkiläiset Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle ja huonoimmillaankin Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Riskeistä Riku avasi ottelun maalinteon toisen jakson ensimmäisellä minuutilla. Riski oli juossut vaihdosta kentälle tauolla.

– Henkilökohtaiset onnistumiset lämmittävät aina, oli hienoa päästä tekemään muutos peliin, Riski sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

– Oli fantastinen voitto, hieno suoritus koko joukkueelta. Lataus oli hyvä, totta kai, tämä oli tähän asti meidän kauden tärkein peli. Pelattiin tosi hyvä peli ja 3–0 tauluun, ei voi olla kuin tyytyväinen.

Seuraavaksi oli Roope Riskin vuoro. Pikkuveli osui ensin 60. minuutilla rangaistuspotkusta ja vielä 89. minuutilla riistettyään pallon Neftcin puolustukselta.

Voitolla varmistunut paikka Konferenssiliigan lohkovaiheessa oli nuoremman Riskin mieleen.

– Tosi hyvältä (tuntuu). Nyt on minimitavoite saavutettu, kun varmistettiin lohkopaikka Konferenssiliigaan, Riski sanoi ja totesi Eurooppa-liigan lohkopaikan vielä houkuttavan.

– Yksi ottelupari pitää vielä voittaa, että päästäisiin siihen. Se olisi se ultimaattinen tavote.

Viimeisellä karsintakierroksella vastaan asettuu turkkilainen suurseura Fenerbahce. Otteluparin voittaja jatkaa Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Häviäjä Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

Roope Riskin mukaan HJK pääsee turkkilaisten kimppuun ilman paineita.

– Ei ole mitään hävittävää. Voidaan lähteä pistämään all in Turkin peliin. Se olisi vielä hienompi kuin tämä Konferenssiliiga. Nyt on minimitavoite täyttynyt. Voidaan ilman paineita lähteä pelaamaan, mikä on hienoa.

Samoin tilanteen näki Riku Riski.

– Nälkä kasvaa syödessä. Hieno peli tulossa. Mutta nyt on tärkeää, että nautitaan tästä tämä ilta ja mennään sitten eteenpäin peli kerrallaan.

Lue myös:

    Uusimmat