HJK rynnisti suvereenilla esityksellä jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa – paikka europelien lohkovaiheessa varmistui

HJK kaatoi azerbaidzhanilaisen Neftcin kotonaan Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa 3–0. Helsinkiläiset jatkavat karsintojen pudotuspelikierrokselle yhteismaalein 5–2.

Ensimmäinen jakso Töölön jalkapallostadionilla pelattiin maaleitta, mutta heti toisen jakson aluksi HJK onnistui. Tauolla vaihdosta kentälle tullut Riku Riski laukoi pallon ohi Aqil Mammadov alle minuutin pelin jälkeen.

Helsinkiläiset tuplasivat johtonsa 60. minuutilla, kun Roope Riski upotti rangaistuspotkun voimalla maaliin. Riski kaunisteli loppulukemiksi 3–0 noin minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Riski riisti pallon Neftcin puolustukselta ja laukoi pallon maaliin.

Enempää maaleja ottelussa ei nähty, joten HJK juhlii 3–0-voittoa.

Suomen maajoukkueen kapteeni Tim Sparv teki ottelussa HJK-debyttinsä. Heinäkuussa joukkueen kanssa sopimuksen tehnyt Sparv juoksi kentälle ottelun 82. minuutilla.

HJK:n voitto tarkoitti sitä, että joukkue jatkaa yhteismaalein 5–2 Eurooppa-liigan karsintojen viimeiseen eli pudotuspelivaiheeseen. Siellä vastaan asettuu turkkilainen Fenerbahce.

Tuon otteluparin voittaja jatkaa Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Häviäjälle aukeaa paikka uuden Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Näin HJK varmisti Neftci-voitollaan sen, että sen pelit jatkuvat Euroopan kentillä syksyllä.