Riski, josta moni koiranomistaja ei ole kuullutkaan – lemmikkinsä menettänyt nainen jakoi varoittavan tarinan tietämättömyydestään

Koiransa menettäneen naisen koskettava päivitys muistuttaa arkisesta vaarasta, joka voi koitua lemmikin kohtaloksi.

Sureva koiranomistaja, Christina Young, jakoi lemmikkinsä varoittavan tarinan, jotta muut lemmikit välttyisivät samalta kohtalolta kuin hänen koiransa, Petey.

Petey menehtyi tukehtumalla.

"Minulla ei ollut aavistustakaan, että se olisi viimeinen kerta"

Young kertoo laajalti levinneessä Facebook-päivityksessään antaneensa Petey-koiralleen suukon ennen töihin lähtöä.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, että se olisi viimeinen kerta.

Jos päivitys kuvineen ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun Youngin miesystävä Christian oli tullut töistä kotiin, hän oli ihmeissään, koska Petey ei ollut tullut ovelle vastaan tervehtimään. Mennessään tutkimaan tilannetta mies löysi lemmikkinsä elottomana sipsipussi päässään.

Young kertoo, että vaikkei vieläkään pysty käsittämään tapahtunutta, hän ja Christian kokevat, että heidän on jaettava Peteyn tarina, jotta vastaavaa ei tapahtuisi yhdellekään toiselle lemmikille.

Yllättävän yleistä

Peteyn tapaturma sattui, kun koira oli saanut napattua itselleen keittiön tasolle jääneen sipsipussin, syönyt sipsit viimeistä myöten, mutta yrittänyt vielä saada pussin pohjalta murutkin. Aina sisään hengittäessään koira oli Youngin mukaan tehnyt pussista tiukemman ja tiukemman, ja lopulta lemmikki oli tukehtunut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen kertoo ihmetelleensä, miksei fiksu Petey osannut ottaa pussia tassuillaan pois päästään, mutta tutkiessaan asiaa hän oli ymmärtänyt, että vastaavaa tapahtuu yllättävän paljon.

– Lemmikkien tukehtumisia raportoidaan kolmesta viiteen joka viikko, ja 42 prosenttia niistä tapahtuu, kun omistaja on viereisessä huoneessa, Young kertoo selvittäneensä.

Naisen mukaan tukehtuminen voi tapahtua jo kolmessa minuutissa.

"Anna hieman ylimääräistä rakkautta"

Vaikka kyseessä on yleinen tukehtumisriski, joka koskee sipsipussien lisäksi esimerkiksi muropakettien pusseja ja leipäpusseja, Youngin selvitysten mukaan 90 prosentissa tukehtumistapauksista lemmikinomistaja ei ollut koskaan kuullutkaan moisesta riskistä.

Tämän vuoksi Young halusi jakaa surullisen tarinansa.

– Anna karvavauvoillesi hieman ylimääräistä rakkautta tänään ja joka päivä tämän jälkeen. Rukoilen, ettei kukaan teistä joudu kokemaan sydämensä särkymistä tällä tavalla, Young kehottaa.

Päivitystä on jaettu jo yli 260 000 kertaa.

Alla myös ylöjärveläisen eläinlääkäriaseman varoitus samasta aiheesta:

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

***

Sulje sipsipussi huolella – näin onnistut:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja