Riitta Väisänen menetti molemmat vanhempansa – kertoo viimeisestä kohtaamisestaan: "Rankka ja vakava paikka"

0:46
Näin Riitta Väisänen kertoo yöllisistä teehetkistään

Tv-tähti Riitta Väisänen kertoo MTV Uutisille suuresta surustaan.

Riitta Väisäsen elämää on koeteltu viime vuosien aikana. Hän on menettänyt molemmat vanhempansa lähiaikoina. Väisäsen äiti Aino Väisänen menehtyi 27. helmikuuta 2021 88-vuotiaana. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Väisäsen äidillä oli muun muassa muistisairaus ja hänen toinen jalkansa oli amputoitu.

Tytär yrittää jaksaa suuren surun keskellä.

– Kyllä tässä jaksellaan,  mennään eteenpäin. Päivät menevät, kun on touhua. Öisin nukun entistä huonommin ja aika kovat migreenit ovat vaivanneet. Hautajaisiin ja poismenoihin on ollut yllättävän paljon tekemistä.

Väisänen kertoo olleensa äitinsä seurassa Lea-siskon ja heidän lapsien kanssa koko päivän tämän kuolinpäivänä.

– Pidimme kädestä kiinni ja jutelimme, äiti kuuli puheemme. Äiti nukkui loppujen lopuksi rauhassa illalla pois, Väisänen kertoo.

– Se oli tietysti surullista. Aina kun menettää läheisen ihmisen, se on aika rankka ja vakava paikka.

Lähiomaisille oli erityisen raskasta koronapandemian myötä tulleet rajoitukset, kun hoitolaitokseen ei päässyt helposti tapaamaan huonossa kunnossa olevaa äitiä.

– Siellä oli 44 huonetta ja viiteen huoneeseen pääsi yksi ihminen kerrallaan 15 minuutin ajaksi päivän aikana. Oli säälittävää, että äiti joutui olemaan yksin huoneessa yli 20 tuntia vuorokaudessa. Laki oli kuulemma sellainen. Joskus menimme ja huutelimme ikkunan takaa, mutta ei sieltä kuulunut mitään. Oli se ihan hirveää.

Isä menehtyi yllättäen

Väisäsen isä Pentti Väisänen menehtyi vuosi sitten tammikuussa 2020. Isän lähtö tuli yllättäen.

– Isä meni kerrasta. Illalla sanoi, että on kauhean väsynyt. Menin paikalle ja mittasin hänen verenpaineensa. Ei ollut mitään, mikä olisi viitannut johonkin.

88-vuotiaalle isälle tilattiin ambulanssi ja hänet vietiin sairaalaan. Aamulla lääkäri soitti, että aortta on revennyt ja pyysi läheiset pikaisesti paikalle.

– Isä oli noin 10 minuuttia elossa, kun pääsimme paikalle. Juttelin hänelle jotain. Sanoin muun muassa, että lähettää kaikille tuttaville, sukulaisille ja eläimille terveisiä.

Väisäsen molemmat vanhemmat olivat 88-vuotiaita kuollessaan. Heidän avioliittonsa kesti yli 65 vuotta.

"On ollut todella rankkaa"

Väisäsen oma jaksaminen on ollut myös kortilla terveysvaivojen vuoksi.

– Minulla on omia huolia ja murheita, yritän mennä johonkin leikkaukseen tässä jossain vaiheessa. Lonkaleikkaus ja polvileikkaukset tulossa. Viimeiset puolitoistavuotta on ollut todella rankkaa ja näyttää olevan edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja