Riitta-Liisa Roposen MM-yllätyksessä huimia yksityiskohtia – aviomiehen vinkki sytytti kisan aattona: "Siitä tuli aika hyvä fiilis"

3:12
Riitta-Liisa Roponen häikäisevästi 10:s Oberstdorfin MM-hiihtojen vapaan kympillä – tässä konkarihiihtäjän kommentit!

Riitta-Liisa Roponen ylsi tiistaina Oberstdorfissa parhaaseen arvokisasijoitukseensa kuuteen vuoteen, kun hän oli kymmenes 10 kilometrin vapaan MM-kisassa. Hän ylsi tähän 42-vuotiaana.  

– Tänään voimme puhua vaikka kuinka paljon iästäni ja siitä, että olen ollut täällä kauan. Tänään se ei haittaa niin paljon kuin joinakin toisina päivinä.

Riitta-Liisa Roponen säteili tyytyväisyyttä suomalaismedian edessä kisan jälkeen. Hänelle ensimmäinen startti Oberstdorfin kisoissa oli jättipotti, jota hän ei osannut odottaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pohjatyöt onnistumiseen olivat armottomat, sillä Roposen suksitestissä oli kaikkiaan 16 paria välineitä – mukana myös joukkuetoverien Jasmi Joensuun ja Katri Lylynperän kalustoa. 

– Hiihdin Jasmin parilla. Tein kahdesta parista valinnan, huoltoporukan panosta ylistänyt Roponen sanoi. 

Roponen on sanonut, että hän nauttii edelleen kilpahiihdosta valtavasti, mikä on myös yksi pitkän uran tekijöistä. Hän ei kuitenkaan halunnut spekuloida onnistumisen huumassa ensi vuoden olympiakisoilla, vaikka on aiemmin vihjaillut olevansa Pekingin-matkasta kiinnostunut. 

– Mutta ihan hiton hienoa, että olen pystynyt tekemään tällaista tulosta!  

Roposen edellinen tätä parempi henkilökohtainen arvokisasijoitus on kuuden vuoden takaa Falunin MM-kisojen yhdistelmähiihdosta (8:s). Vapaan kymppi on tuonut paremman sijoituksen viimeksi Val di Fiemmen MM-hiihdoissa 2013 (silloinkin 8:s). 

Roponen on myös Suomen kisajoukkueen ainoa urheilija, joka oli mukana Oberstdorfin edellisissä MM-kisoissa vuonna 2005. Aviomies ja hiihtovalmentaja Toni Roposen eiliset vinkit liittyivät näihin kisoihin. 

– Hän sanoi minulle, että katso ennen kisaa parisprintti Pirjon (Manninen, nyk. Muranen) kanssa täältä. Katsoin sen, ja tuli aika hyvä fiilis, kun täällä oli 25 000 ihmistä katsomassa. Se oli yllätysmitali.

Roponen saavutti tuolloin parisprintin hopean, joka on ensimmäinen hänen uransa seitsemästä arvokisamitalista.  

Konkarin MM-hiihdot jatkuvat vielä naisten viestillä perjantaina. Siinä hän haluaa sivakoida kolmannen osuuden. 

– Tällä hetkellä on fiilis, että let’s go, mennään painamaan! Harmi, että syömahampaamme Kerttu (Niskanen) on kotona ja joukkue on sen myötä heikompi, mutta lähdetään taistelemaan, Roponen summasi viitaten Niskasen jalkavammaan.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja