Joni Mäki näki venäläiskommentit isästään – vastasi ala-arvoiseen nimittelyyn: "Se on ihan ok, että mulle tulee paskaa niskaan"

3:28
Ristomatti Hakola ja Joni Mäki kommentoivat MM-hopeamitalejaan tuoreeltaan MTV Urheilulle sunnuntaina.

Oberstdorfin MM-hiihdoissa jo parisprintin hopeaa hiihtänyt Joni Mäki antoi suorasanaisen vastauksen Venäjän suunnalta tulleisiin kommentteihin, joissa kritisoitiin voimakkaasti myös suomalaishiihtäjän isää Tero Mäkeä.

Mäki perkasi tuoreita venäläiskommentteja Suomen maajoukkueen pressitilaisuuden yhteydessä tiistaina. 

– En osaa olla kovin yllättänyt. Sieltä tuli värikästä tekstiä sen Lahdenkin tapauksen jälkeen, Mäki sanoi MTV Urheilulle. 

– Onhan se valitettavaa, että hyökätään…Se on ihan ok, että mulle tulee paskaa niskaan, mutta se on valitettavaa, että faija saa siitä osansa. Se ei ole ok, Mäki jatkoi. 

Mäki on tällä kaudella kukistanut kahdesti venäläisvastustajan viestikisoissa. Lahden maailmancupissa hän kävi kohauttaneen kiritaistelun tähtihiihtäjä Aleksandr Bolshunovin kanssa, mikä päättyi Suomen voittoon ja Bolshunovin raivostumiseen.

Bolshunov sai purkauksestaan lopulta pienen näpäytyksen Kansainväliseltä hiihtoliitolta FIS:ltä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Suomen ja Venäjän joukkueiden sekä Bolshunovin ja Mäen välillä on kuultu kuittailua median välityksellä, mikä on tuonut lisäväriä kaudella kuumana käyneeseen taisteluun.

Kierrokset ovat kuitenkin lyöneet myös yli, sillä venäläisen Sport Expressin mukaan maan hiihtoasiantuntija Dmitri Guberniev haukkui Mäen isää Tero Mäkeä alatyylisesti parisprinttikisan jälkeen.

Tero Mäki selvitti tämän jälkeen Iltalehden jutussa, ettei hän ollut sanonut mitään alentavaa venäläishiihtäjistä, vaan piti ainoastaan poikansa kirivoittoa kovaksi sprintteriksi tunnetusta Retivihistä hienona.

Mäki ei pidä taistelua juuri Venäjää vastaan mitenkään erityisenä asiana, mutta väännöt kovan hiihtomaan kanssa kertoo paljon suomalaistasosta.  

– Se (Venäjä) on vain aina sattunut sinne loppusuoralle samaan aikaan. Venäjä on tiimi muiden joukossa, eikä sillä ole väliä mikä maa siellä on vastassa. Onneksi olemme pystyneet ottamaan kotiin paremman sijan.

– Se antaa luottoa, Mäki summaa. 

Mäellä, Iivo Niskasella, Perttu Hyvärisellä ja Markus Vuorelalla on huomenna edessä 15 kilometrin vapaan väliaikalähtökisa MM-Oberstdorfissa. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja