Rieskaa vai keksejä? Kaurahiutaleista voi tehdä suolaista ja makeaa

Kaurahiutaleista voi tehdä paljon muutakin kuin aamupuuron. Katso herkulliset reseptit ja käytä kaurahiutaleita kekseliäästi!

Marjamaljat kauracrunchylla

3–4:lle

Kauracrunchy:

20 g voita

½ dl hunajaa tai tummaa sokeria

2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita

1 tl vaniljasokeria tai kanelia

Lisäksi:

½ l (laktoositonta) jäätelöä

3–4 dl marjoja, esimerkiksi vadelmia, mansikoita ja herukoita

Sulata rasva ja hunaja paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, mausta vaniljasokerilla tai kanelilla. Anna jäähtyä.

Laita tarjoiluastioihin kauracrunchyä, jäätelöä ja marjoja kerroksittain ja tarjoile välittömästi.

Kaurahiutalerieska

uunipellillinen

6 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita

2½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

1½ tl suolaa

1 tl soodaa

6 dl piimää

50 g voita sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Levitä taikina uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kauniin värisiksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

VINKKI: Rieskareseptin taikina saa olla löysähkö eli se kaadetaan pellille. Vehnäjauhojen sitkoa ei sikäli rieskaan tarvita.

Vekkuli marjapiirakka

piirakkavuoallinen, halkaisija noin 28 cm

3 dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Hiutaleita

1½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl jauhettua kardemummaa

2 dl piimää tai jogurttia

½ tl soodaa

75 g öljyä, margariini- tai voisulaa (¾ dl)

Päälle:

3–4 dl mustikoita, vadelmia, marjasekoitusta (1 pussi, jos pakastemarjoja)

Muruseos:

25 g öljyä, margariini- tai voisulaa (¼ dl)
½ dl sokeria
1½ dl Myllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Hiutaleita

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Laita päälle marjat (mikäli pakastemarjoja, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Rasvattomat tyrni-kaurakeksit

noin 30 kpl

2½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vahvaa tyrnitäysmehua

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja mehu, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Halutessasi voit sivellä leivinpaperia kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista helpommin. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan. Painele nokareet ohuehkoiksi kekseiksi. Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5–7 minuuttia.


Reseptit: Arja Savela/Myllyn Paras

Kuvat: Shutterstock ja Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat