BROWNIETAIKINA: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja anna sen sitten hieman jäähtyä. Lisää voisulan joukkoon sokerit ja tumma kaakaojauhe, sekoita vispilällä. Lisää joukkoon kerralla kaikki munat ja sekoita taas vispilällä hyvin. Kaada seos kulhoon ja sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja kippaa sekaan, sekoita nuolijalla sekaisin, älä sekoita liikaa! Lisää lopuksi kahvi ja suola ja sekoita. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla. Jätä odottamaan
JUUSTOKAKKUKERROS: Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella, lisää sitten sokeri sekä munat+keltuainen ja vatkaa hyvin. Lisää lopuksi vaniljauute ja maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Nostele juustokakkutaikinaa browniepohjan päälle ja “marmoroi” sitä lusikan avulla hieman. Älä sekoita ihan pohjasta saakka!
COOKIETAIKINA: Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella kulhossa. Lisää sitten munat ja sekoita jälleen. Sekoita vehnäjauhot ja maizena keskenään ja lisää taikinaan, sekoita. Rouhi valkosuklaa veitsellä karkeiksi paloiksi ja lisää taikinaan, sekoita nuolijalla. Nostele lusikalla cookietaikinaa brownie-juustokakkukerroksen päälle. Asettele tuoreita vadelmia sinne tänne pohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
KORISTELUUN: Vatkaa vispikerma kulhossa sähkövatkaimella. Mausta tomusokerilla ja vaniljajauheella. Nostele vatkattu kerma pursotinpussiin jossa haluamasi tylla. Leikkaa jäähtyneestä leivoksesta 20 siistiä palaa ja pursota kaunis ruusuke kermasta, koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.
LOHIMOUSSEKAKKU: POHJA: Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa. Käytä käsiä, niin saat parhaimman tuloksen. Vuoraa 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (vain pohja) ja aseta reunoille reunakalvo. Paina valmis pohjataikina tiiviisti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytettä.
LOHIMOUSSETÄYTE: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä lautasella, noin 10 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää sitten kerma-ranskankermavaahdon joukkoon.
Kuutioi lämminsavulohi ja sipuli. Sekoita kala ja sipuli vaahtoon. Lisää joukkoon maun mukaan hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kuumenna kattilassa sitruunanmehu ja purista kevyesti liivatelehdistä vesi pois. Sekoita ne höyryävään sitruunamehuun. Kaada seos vaahtoon samalla sekoittaen. Kaada mousse vuokaan pohjan päälle. Tasoita kevyesti nuolijaa/palettiveistä apuna käyttäen. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.