Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pippuriset mansikkatartaletit, Ilonan resepti

Julkaistu 05.06.2025 12:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kymmennessä jaksossa taidonnäytteessä leipurit tekevät versioita trendileivonnaisista.

Muromassa

  • 225 g vehnäjauhoja
  • 75 g tomusokeria
  • 45 g maissitärkkelystä
  • 25 g mantelijauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 133 g margariini, Eleplant
  • 60 g vesi, jääkaapista

Vuokien voiteluun

  • vuokaspray

Taikinan työstämiseen

  • 3 dl vehnäjauhoja

Mansikkakreemi

  • 50 g margariini, Eleplant
  • 110 g sokeria
  • 200 g mansikka, tuore
  • 1,5 tl agar agaria
  • 125 g kasvivispi, (Oddlygood Easywhipping)

Frangipane

  • 15 g tomusokeria
  • 25 g margariini, Eleplant, huoneenlämpöinen
  • 25 g mantelijauhetta
  • 20 g kikherneiden suolalientä
  • 0,5 tl maissitärkkelystä
  • 0,5 tl mustapippurijauhetta
  • ripaus suolaa

Mansikkahilloke

  • 240 g mansikoita, tuore
  • 45 g vettä
  • 100 g hillosokeria
  • useita kierroksia vaniljamyllyä
  • 1 tl mustapippurijauhetta
  • ripaus suolaa
  • Pippurinen creme chantilly
  • 160 g kasvivispiä
  • 30 g tomusokeria
  • useita kierroksia vaniljamyllystä
  • n. 0,5 tl mustapippuria myllystä

Leivosten kokoaminen

  • muutamia kierroksia mustapippuri myllystä
  • 50 g mansikoita, tuore

Valmistusohje

MUROMASSA: Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhossa lapavatkaimella. Lisää kylmä margariini pieneksi kuutioituna. Sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita, kunnes massa on tasainen ja kiinteä. Laita pakastimeen 10 minuutiksi. Tee sillä aikaa mansikkakreemin osa 1. 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele briossimuottien nurja puoli vuokaspraylla. Kaulitse massa 2 mm paksuiseksi levyksi. Ota 11 cm stanssilla pyöreitä pohjia, pistele niihin reikiä ja paina ne muffinivuokien syvennyksien nurjille puolille. Vie pakastimeen jähmettymään n. 5 minuutiksi. Tee sillä aikaa mansikkakreemin osa 2. Esipaista n. 20 minuuttia. Tee sillä aikaa frangipane-massa valmiiksi. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja irrota sitten vuoista.

MANSIKKAKREEMI: Osa 1: Soseuta mansikat ja paseeraa siivilän läpi. Laita 50 g mansikkasosetta kattilaan. Lisää kattilaan margariini ja sokeri. Kuumenna seosta käsivispilällä sekoittaen, kunnes se paksuuntuu. Jäähdytä huoneenlämmössä. 

Osa 2: Kuumenna 50 g mansikkasosetta agar agarin kanssa ja anna kiehua enintään 3 minuuttia samalla sekoittaen.  Kaada agar-seos jäähtyneen mansikkatahnan (Osa 1) joukkoon ja vatkaa samalla voimakkaasti. Jäähdytä. Vaahdota kauravispi (vaahdota samalla kertaa myös creme chantillyn vispi) ja vatkaa se jäähtyneeseen mansikkakreemiin. Laita pursotuspussiin ja jääkaappiin odottamaan.

FRANGIPANE: Pehmitä rasva ja vaahdota sen kanssa tomusokeri. Lisää muut ainekset ja sekoita. Pursota ohut kerros esipaistettuihin tartalettipohjiin ja paista 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Jäähdytä ja tee sillä aikaa mansikkahilloke, pippurinen creme chantilly ja viipaloi koristemansikat. Kun pohja on jäähtynyt, siisti tarvittaessa reunat varovasti raastamalla.

MANSIKKAHILLOKE: Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä. Laita astiaan, kelmu hillon pintaan kiinni ja jääkaappiin odottamaan.

PIPPURINEN CREME CHANTILY: Vaahdota vispi ja mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla ja mustapippurilla vaahdotuksen loppuvaiheessa. Laita pursotuspussiin pyöreä tulla ja lisää kermaseos sitten pussiin. Laita jääkaappiin odottamaan.

LEIVOSTEN KOKOAMINEN: Lusikoi frangipanen päälle mansikkahilloketta ja pursota sen päälle mansikkakreemiä leivoksen yläreunaan saakka. Tasoita pinta pienellä palettiveitsellä. Pursota creme chantillystä runsaasti pyöreitä kuplia leivoksen päälle. Rouhi hienojakoista mustapippuria päälle. Leikkaa mansikat ohuiksi lohkoiksi ja laita jokaisen leivoksen päälle kaksi mansikkalohkoa

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Aurinkoiset tartaletit, Johannan reseptiKoko Suomi leipoo: Mansikka-marenki-sundae, Juulian reseptiKoko Suomi leipoo: Pelataan dominoa! -kakku, LauraKoko Suomi leipoo: Annen "Heart of the ocean" – pieni makeaKoko Suomi leipoo: High tea meets lakuKoko Suomi leipoo: Rapea raparperi-puustikakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti