Renault-pomolta piikki Red Bullille: Toro Rosso yhä takanamme

Red Bull -tallin ja sen entisen moottorikumppanin Renault'n välinen piikittely jatkuu vielä F1-kauden päätyttyäkin.

Alla olevalla videolla marraskuinen Pitstop, jossa puntaroitiin muun muassa sitä, onko Red Bullilla jo F1-sarjan paras auto. 

Red Bullin pitkäaikainen yhteistyö Renault'n kanssa F1-sarjassa päättyi tähän kauteen, kun tallin autoja vauhdittavat ensi kaudella Hondan voimanlähteet. Itävaltalaistallin sisartalli Toro Rosso kilpaili japanilaisvalmistajan moottoreilla jo tämän kauden.

Mestaruusvuosien jälkeen Red Bullin ja Renault'n välit viilenivät V6-turbohybridien aikakaudella. Etenkin kuluneella kaudella kumppanusten välinen kommentointi oli hapanta, eikä tilanne näytä vielä rauhoittuneen kauden päätyttyäkään.

– Katsotaan nyt, mitä tapahtuu Red Bullille ja Hondalle. Red Bull haluaa varmasti aina tilaisuuden koittaessa kertoa meille, miten hyvä Honda on. Huomaan kuitenkin sen, että Toro Rosso on yhä takanamme, naljaili Renault'n F1-pomo Cyril Abiteboul saksalaisessa Auto Motor und Sport -lehdessä.


Renault sijoittui kuluneella kaudella Red Bullin takana valmistajien sarjan neljänneksi. Ensi vuonna ranskalaistalli haluaa kaventaa tuntuvasti kärkitallien suorituskykyetua.

– On vaikea laatia tavoitteita ensi vuodelle, mutta jos kehityksemme kulkee hyvään suuntaan, niin tietenkin haluamme sen jatkuvan. Se ei välttämättä auta sijoitukseemme mestaruustaistelussa, mutta toivomme eron kärkitalleihin kaventuvan.

– Tällä hetkellä olemme kierrosajoissa 1,5 sekuntia perässä. Haluamme leikata sen puoleen, Abiteboul linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat