Remu Aaltosta kiristänyt kaksikko tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin – toinen henkilöistä tuttu pitkältä ajalta

1:25
Remu Aaltonen kaipaa iloa musiikkiin.

Syytteet kotirauhan rikkomisesta hylättiin. 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi henkilöä törkeästä kiristyksestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin muusikko Remu Aaltosen törkeästä kiristyksestä.

Asiasta on tehty vuonna 2018 rikosilmoitus.

Henkilöt olivat menneet Aaltosen kotiin ja pakottaneet luovuttamaan 45 000 euron arvoisen Cadillac Escalade -henkilöauton ja vaatineet muusikon allekirjoittamaan ajoneuvosta luovutustodistuksen. Henkilöt ovat uhkailleet Aaltosta samalla sanallisesti, kuten että ”Aaltonen saa kuulan tai napin otsaan tai Aaltonen laitetaan auton takatilaan”, jos Aaltonen ei olisi toiminut vaaditusti.

Tuomiolauselmassa kerrotaan, että henkilöt ovat myös  uhkaamamalla vaatineet siirtämään toisen henkilön tilille saman päivän aikana 60 000 euroa. 

Toinen henkilö sai tuomioksi vuoden ja kaksi kuukautta, toinen seitsemän kuukautta. Molemmat tuomiot ovat ehdottomia, pohjautuen aiempaan rikostaustaan.  

Tuomiolauselmassa kerrotaan, että pidemmän tuomion saanut on ollut rikoksen alkuun paneva voima ja hänen tarkoitusperänsä ovat olleet teon taustalla ja sen motiivi. Kyseinen henkilö on ollut pitkään tuttava Aaltosen kanssa. 

Syyttäjä vaati rangaistusta myös kotirauhan rikkomisesta, mutta se hylättiin.

Oikeus määräsi henkilöiden maksamaan Aaltoselle 1300 euroa kärsimyksestä. Lisäksi henkilöiden vastuulla on korvata oikeudenkäyntikulut 4 538,40 euroa, sekä todistelukustannukset sekä rikosuhrimaksun valtiolle.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja