Räyhäävä asiakas tuomittiin Yhdysvalloissa työskentelemään pikaruokaravintolassa

Nainen, joka heitti kulhollisen kuumaa ruokaa Chipotle-pikaruokaravintolan työntekijän kasvoille, on tuomittu kuukaudeksi vankilaan ja sen lisäksi kahdeksi kuukaudeksi pikaruokaravintolaan.

Tapahtuman jälkeen levisi videoita, joissa Rosemary Hayne haukkui Chipotlen työntekijää Emily Russellia ja heitti sitten lähietäisyydeltä ruokaa tämän kasvoille. Asiasta kertoo CNN.

Hayne, joka on 39-vuotias neljän lapsen äiti, tunnusti syyllisyytensä pahoinpitelystä annettuun syytteeseen ja sai tuomionsa viime viikolla. Tuomari Timothy Gilligan antoi hänelle mahdollisuuden valita 90 päivän vankilatuomion tai 30 päivän tuomion, jonka lisäksi hän joutuu työskentelemään 60 päivää pikaruokapaikassa.

– Haluatko kävellä hänen kengissään kaksi kuukautta ja oppia, miten ihmisiä pitäisi kohdella, vai haluatko istua vankilassa? Gilligan kysyi Haynelta kuulemisessa.

– Haluaisin kulkea hänen kengissään, Hayne vastasi.

Hänen asianajajansa Joseph O'Malley sanoi, ettei hänen asiakkaallaan ole aiempaa rikostaustaa ja hän on todella pahoillaan teoistaan.

– Annetaan hänelle mahdollisuus olla antamatta tämän yhden päivän määritellä hänen loppuelämäänsä, hän sanoi CNN:lle.

Gilliganin mukaan Haynen on saatava tuomioistuimen hyväksyntä työpaikalleen, ja hänen on työskenneltävä siellä 20 tuntia viikossa. Hayne ei ole vielä löytänyt sopivaa työtä. 

Hayne sai teostaan myös 250 dollarin sakot ja kaksi vuotta ehdollista vankeutta.

Epätavallinen tuomio

Gilligan on toiminut tuomarina 30 vuotta. Hän kertoi CNN:lle miettineensä mahdollista epätavallista tuomiota pari päivää ennen kuulemista.

Gilligan sanoi, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän antaa tällaisen tuomion. Kyseessä ei valitettavasti ole ensimmäinen tämänkaltainen tapaus. 

– Näen näitä tapauksia enemmän kuin haluan, sanoi Gilligan.

 Gilligan kertoi CNN:lle, ettei hän ole varma, onko Hayne niin pahoillaan kuin hän oikeudessa väitti olevansa. Tuomari lisää, että Hayne jatkoi ruoasta valittamista vielä kuulemisen aikana.

– Hän ei ole vieläkään tajunnut, että tämä ei ole sopivaa, Gilligan sanoi CNN:lle.

Tuomari pohti, ettei nainen tule olemaan tyytyväinen ruokaan vankilassakaan.

(Lähde: CNN)

Lue myös:

    Uusimmat