Ravintoasiantuntija: Lataa lisäenergiaa ja voimista itseäsi näillä nikseillä

Työpäivän aikana lounaalle lähteminen saattaa joskus viivästyä ja lisäenergiaa olisi saatava. Ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja kertoo Makuja.fi:lle, kuinka päivään saa puhtia myös kiireisinä päivinä. Kotimaisista voimapommeista kannattaa testata esimerkiksi mustikkaa ja nokkosen siemeniä.

Ajoittain työpäivät saattavat olla niin kiireellisiä, että lounasaika hiipii kaukaisuuteen. Lisäenergialle olisi kuitenkin tarvetta ja sitä saa pienimuotoisten valmistelujen avulla.

Jaakko Halmetoja neuvoo lukijoita valmistamaan edellisenä päivänä töihin mukaan energiaa antavia pirtelöitä tai helposti mukana pidettäviä pähkinäpusseja.

– Kotimaisista raaka-aineista marjat ovat keskeisiä lisäämään energiaa. Myös nokkosen siemenet ovat todella voimistavia, Halmetoja kertoo Makuja.fi:lle.

Pirtelöitä voi valmistaa esimerkiksi nokkosesta, mustikasta ja avokadosta. Mies ohjeistaa yhdistämään nämä kolme raaka-ainetta tehosekoittimessa esimerkiksi veden tai jonkinlaisen yrttiteen kanssa.

Jos voimapirtelön valmistaminen kuulostaa haastavalta, voi kuivista raaka-aineista yhdistellä itselleen sopivimman välipalapussin.

– Oma kestosuosikki on pieni snäkkipussi, jossa voi olla esimerkiksi pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä. Ne ovat hyviä siitäkin, kun ne eivät mene ihan heti vanhaksikaan, vaikkei niitä ihan heti tarvitse, mies paljastaa kätevän vinkin.

(MTV3 – IRA JUVONEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja