Rautjärven kirkkoherran järkytys vaihtui suruun: "Dramaattinen vuorokausi – kriisin hoito kestää pitkään"

Piispa Seppo Häkkinen ja kirkkoherra Rautjärven kirkon raunioilla 6:32
Kirkkoherran mukaan palon aiheuttamaa surua sekä tilannetta hoidetaan yhdessä.

Rautjärven kirkon dramaattisen tulipalon ensin aiheuttama järkytys on vaihtunut kuluneen vuorokauden aikana suruun, kertoo kirkkoherra Leena Haakana MTV Uutisille.

– Dramaattinen vuorokausi, kirkkoherra Leena Haakana kuvaa tunnelmia Tapaninpäivän iltapäivänä.

Kirkon raunioilla järjestettiin tänään iltapäivällä rukoushetki. MTV Uutisten toimittajan Tiia Palménin mukaan paikalle oli kokoontunut jo ennen rukoushetken alkua pari sataa ihmistä ja lisää väkeä saapui kaiken aikaa.

– Menneen vuorokauden aikana on jatkuvasti virrannut tukea ja viestejä sekä on tarjottu apua naapuriseurakunnista ja kauempaakin, kirkkoherra sanoo. 

Rautjärven kirkko oli Ruokolahden seurakunnan sivukirkko, jossa järjestettiin jumalanpalveluksia noin kerran kuukaudessa sekä tärkeimpinä juhlapyhinä. Kirkon tunnearvo paikallisille ihmisille on kuitenkin mittaamaton.

– Tämä on monen rippikirkko, täällä on siunattu vainajia hautaan ja menty naimisiin. Sellaista ei voi korvata. Seurakunta tekee toki kaikkensa, että alue ei jää ilman hengellistä huolenpitoa.

"Kriisin hoito kestää pitkään"

Kirkkoherran mukaan palon aiheuttamaa surua sekä tilannetta hoidetaan yhdessä. Esimerkiksi loppiaisen jumalanpalvelus pidetään kirkon vierellä sijaitsevassa Pitäjäntuvassa. Tarjolla on keskusteluapua.

– On hyvä, että pystyimme kokoontumaan näin nopeasti. Ihmiset pääsevät puhumaan tunnelmistaan ja elämään yhdessä surua läpi.

Kirkon menetyksen aiheuttamaa tilannetta ja sen ratkaisemista pohtii kirkkovaltuusto.

– Kriisin hoito kestää pitkään, mutta nyt on tarve olla yhdessä, rukoilla yhdessä ja laulaa yhdessä kirkon raunioilla.

Lue myös:

    Uusimmat