Ratatouille

4:lle 150 kcal/annos

  • 1 suuri munakoiso
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 1 suuri sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 kesäkurpitsaa
  • 6 tomaattia
  • 1 suuri punainen paprika
  • ripaus sokeria
  • tuoretta basilikaa

Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lävikköön ja ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna suolan poistaa munakoisoista kitkeryyttä noin puoli tuntia. Huuhdo viipaleet ja kuivaa ne talouspaperilla.

Viipaloi sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää munakoisoviipaleet, peitä kannella ja hauduta 20 minuuttia. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi , kuori , paloittele ja poista niistä siemenet. Viipaloi kesäkurpitsa ja suikaloi paprika.

Lisää pannuun kesäkurpitsa, tomaatit, paprika ja sokeri. Mausta suolalla ja yrteillä. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Ratatouille maistuu sekä kylmänä että kuumana. Koristele tuoreella basilikasilpulla.

Lue myös:

    Uusimmat