Mainos

Raskaassa liikenteessä rikottiin lepoaikoja aiempaa enemmän – poliisin tehovalvonta katkaisi matkan neljältä kuljettajalta

Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti koko maassa viime viikolla.

Ajo- ja lepoaikojen rikkomukset lisääntyivät viime vuodesta, mutta autojen kunto oli parempi. Seuraamuksia annettiin yhteensä 452:lle kotimaisen ajoneuvon ja 85 ulkomaisen ajoneuvon kuljettajalle.

Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 2 292 raskasta ajoneuvoa, joista 1 923 oli kotimaisia ja 369 ulkomaisia.

– Tälläkin kertaa eniten rikottiin ajo- ja lepoaikoja, seuraamuksen arvoisesti 298 kertaa. Tämä on 13 prosenttia pysäytetyistä kuljettajista, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.


Tapausten määrä viime vuoden vastaavaan tehovalvontajaksoon verrattuna nousi hieman. Viime vuonna vastaava prosenttiluku oli 10,6.

Kuorman varmistamisessa oli sakon arvoisesti huomautettavaa 64 tapauksessa ja ajoneuvon kunnossa olleisiin puutteisiin puututtiin seuraamuksella 72 kertaa. Neljässä tapauksessa matka keskeytettiin.

– Viime vuoteen verrattuna ajoneuvojen kunto olisi tämän otannan perusteella hieman jopa parantunut, Onninen sanoo Poliisihallituksen tiedotteessa.

Liikenneturvallisuusnäkökulman eritysteemana valvonnassa oli ammattikuljettajien ajon aikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden, kuten puhelinten, tablettien ja näkökentän esteiden valvonta. Näistä rikkeistä jaettiin yhteensä 49 seuraamusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.