Raskaana ollut nainen kuoli ammuskelussa, loukkaantunut mies kiidätti sairaalaan – Philadelphiassa ammutaan keskimäärin kymmentä lasta kuukaudessa

0:37
Raskaana ollut nainen kuoli ammuskelussa, loukkaantunut mies kiidätti sairaalaan – vauva yritettiin pelastaa hätäsektiolla Philadelphiassa

Raskaana ollutta naista ammuttiin perjantai-iltana Philadelphiassa, Pennsylvanian osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Nainen kiidätettiin sairaalaan hätäsektioon, mutta hän ja lapsi menehtyivät.

Paikallisen NBC-televisiokanavan mukaan 39-vuotiasta naista ammuttiin rintakehään. Lisäksi 40-vuotiasta miestä ammuttiin rintakehään ja olkapäähän. Poliisin mukaan ampujina oli kaksi tai kolme miestä, jotka avasivat tulen kohti harmaata pakettiautoa, jonka sisällä mies ja nainen olivat.

Loukkaantunut mies kiidätti kuudennella kuukaudella raskaana olevan naisen läheiseen sairaalaan, mutta hän menehtyi. Hoitohenkilökunta yritti pelastaa lapsen suorittamalla hätäsektion, mutta vastasyntynyt selvisi elossa vain 15 minuuttia ennen menehtymistään.

Mies on poliisin mukaan vakavasti loukkaantunut, mutta hengissä. Tekijöitä ei ole saatu kiinni.

Hengenvaarallinen kaupunki

Philadelphia on tilastollisesti yksi Yhdysvaltojen hengenvaarallisimmista kaupungeista. Viime vuonna kaupungissa tapahtui 356 murhaa, eli lähes yksi per päivä.

Philadelphia Inquirer -lehden mukaan viime vuonna pelkästään marraskuussa, eli yhdessä kuukaudessa, ammuttiin 12 lasta, joiden ikä vaihteli 10 kuukauden ja 16 vuoden välillä. Vuosittain ammutaan hieman yli sataa lasta, ja tapauksista noin 10 prosenttia on kuolettavia. 

Viime vuonna kaupungissa ammuttiin yli 1400 ihmistä, joista noin 75 prosenttia kuului afroamerikkalaiseen väestöön.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.