Mainos

”Rasisti”-Trump yritti iskeä prinsessa Dianaa ja sitten hän pyrkikin USA:n presidentiksi

Rasistiksi leimautunut tosi-tv-tähti, joka on laittanut Yhdysvaltain politiikan sekaisin, mies joka kehuskelee miljardien omaisuudellaan ja on yrittänyt iskeä aikoinaan itse prinsessa Dianaa. Donald Trump on tällä hetkellä yksi planeetan puhutuimmista ja tunteita herättävimmistä hahmoista. MTV Uutiset selvitti, millainen tarina yllättävän suosion saaneen presidenttiehdokkaan takana on.

Kun Saksan liittokansleri Angela Merkel valittiin arvostetun Time-lehden vuoden merkittävimmäksi henkilöksi, kohu nousi saman tien.

Ei siksi, etteikö Merkelillä olisi valtaa, vaan siksi, että moni kokee suuresta suustaan tunnetun miljardööri Donald Trumpin olevan vieläkin vaikutusvaltaisempi. Erityisesti Trump itse.

Peri kiinteistöbisneksen isältään

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä tosi-tv -tähti Donald Trump (69) on enemmistön mielestä vain rikas möläyttelijä, mutta todellisuudessa hän on enemmän.

Trumpin vaikutusvalta yhdessä maailman tärkeimmistä metropoleista, New Yorkissa, alkoi jo 1970-luvulla. Syntyperäinen newyorkilainen on ollut mukana Manhattanin kiinteistökaupoissa 1970-luvulta lähtien.

Vaikka Trump peri kiinteistökauppaan erikoistuvan yrityksen isältään, hän ei tyytynyt firman silloiseen toimenkuvaan. Trump halusi rikastua ja keskittyä omistamiseen kaupungin vauraalla alueella.

Kunnianhimoinen yrittäjä pääsikin pian New Yorkin vaikutusvaltaisten ihmisten sisäpiiriin, jossa suunniteltiin kaupungin taloudellista nostetta.

Tärkeimmän peliliikkeensä Trump teki 80-luvulla, kun hän osti 1900-luvun alussa rakennetun Grand Hyatt –hotellin. Hän rakensi massiivisen rakennuksen lähes kokonaan uudelleen ja nousi New Yorkin liikemaailmassa tunnetuksi liikemieheksi.

Muutamassa vuodessa Trump laajensi liiketoimintansa kasinoihin. Nykyään hänellä on muun muassa Trump Organizations, Trump Resorts, Trump Towers, Trump Golf ja onpa hän kokeillut omistaa kauneuskilpailuja ja vodkaakin.

Omaisuus 2-8 miljardin dollarin välillä

Menestyminen New Yorkissa ja yhteydet tärkeisiin liike-elämän vaikuttajiin Yhdysvalloissa merkitsevät, että Trumpin taloudellinen valta on kiistaton. Sen vuoksi röyhkeällä bisnesmogulilla on vapaus sanoa lähes mitä tahansa.

Moni äänestäjä haluaisikin Trumpin voittavan presidentinvaalit vain nähdäkseen, mitä sitten tapahtuisi. Median arviot Trumpin nettovarallisuudestaan vaihtelevat 2-8 miljardin dollarin välillä.

Trump muistaa itse mainita säännöllisesti televisioesiintymisiensä yhteydessä olevansa erittäin rikas.

Maahanmuuttajavaimoja ja prinsessa Dianan iskuyritys

Vaikka Trump väheksyy jatkuvasti maahanmuuttajia, hänen oma äitinsä oli Skotlannista ja kolmesta vaimosta kaksi on kotoisin Yhdysvaltain ulkopuolelta.

Trump meni ensimmäisen kerran naimisiin 70-luvulla tshekkiläisen Ivana Zelníčkován kanssa. He saivat kolme lasta.

Pari erosi vuonna 1991 ja seuraavat häät Trump järjesti näyttelijä Marla Maplesin kanssa. He saivat yhden lapsen.

Tällä hetkellä Trump on aviossa slovenilaissyntyisen Melania-Knauss-Trumpin kanssa ja heillä on yksi yhteinen lapsi.

Useista eroista huolimatta Trumpia on jäänyt harmittamaan naisseikkailussa yksi asia. Vaikka Trump haukkuu nykyisin paljon Englantia, yksi hänen unelmiensa nainen oli sieltä kotoisin – jopa sen ikoni.

Trump yritti nimittäin liehitellä prinsessa Dianaa hänen erottuaan prinssi Charlesista 90-luvulla. Hän pommitti Diana äärimmäisen kalliilla kukka-asetelmilla jonkin aikaa, muttei silti saanut mahdollisuutta lähentyä prinsessan kanssa.

Voiko Trumpista tulla Yhdysvaltain presidentti?

Trump on aikonut pyrkiä Yhdysvaltain presidentiksi useita kertoja - ensimmäisen kerran jo 80-luvun lopulla. Viime kesänä hän kuitenkin julistautui oikeasti mukaan presidenttikisaan ja aluksi hän oli sitoutumaton. Republikaaneilla kesti pitkään niellä, että Diili-sarjasta tuttu tosi-tv-hahmo aikoi heidän ehdokkaakseen, mutta ennakkosuosikin asema kyselytutkimuksissa muutti monen puolueen jäsenen mielen. Tosin Trumpin viime aikaiset räikeän rasistiset möläytykset ovat jälleen herättäneet vastustusta.

Trump on taitava vaalikampanjassaan ja aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Twitterissä hänellä on yli 5 miljoonaa seuraajaa. Instagram-tiliään Trump käyttää videoviestiensä lähettämiseen nahkaiselta työtuoliltaan. Yhdessä viimeisimmistään hän haukkui presidentti Barack Obaman ilmastopolitiikan sanoen että maailmassa on paljon suurempiakin huolia kuin ilmastonmuutos kuten terroristit.

Väittää tulevansa hyvin toimeen Putinin kanssa

Trumpin presidentinvaalikampanja perustuukin pitkälti vallassa olevien haukkumiseen ja uhkakuvien maalaamiseen. Trump kritisoi säännöllisesti Obaman lisäksi muslimeja, laittomia maahanmuuttajia, toisia republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkiviä, demokraattien Hillary Clintonia ja mediaa. Hän on sanonut tulevansa taitavana liikemiehenä hyvin toimeen myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Politiikan asiantuntijat eivät ole uskoneet missään vaiheessa Trumpin mahdollisuuksiin päästä presidentiksi. Myös vastaehdokas Hillary Clinton on nauranut tähän asti hänen möläytyksilleen. Viimeisimmän Trumpin heiton jälkeen Clintoniakaan ei ole kuitenkaan enää naurattanut. Trump haluaisi sulkea muslimeilta rajat ja saa siihen kannatusta yli puoluerajojen. Viimeaikaisten maailmanpoliittisten käänteiden, terroriuhan nousun ja pelon kasvamisen myötä Trump ei naurata enää missään.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.