Mainos

Rasismista syytetyn hittisovelluksen filtteri vaalentaa ihoa – kehittäjä vaihtoi nimen "säihkyväksi"

Kun jokin menee pieleen, se menee myös sosiaaliseen mediaan. Näin kävi uudeksi trendiksi nousseelle FaceApp-sovellukselle.

Pietarilaisen Wireless Labin FaceApp-sovellus muokkaa käyttäjän kasvokuvasta neljä eri versiota. Yhtiö mainostaa kehittäneensä "uudenlaisen teknologian", joka osaa muokata kenen tahansa kasvoista uusia versioita samalla, kun kuva pysyy realistisen näköisenä.

Yksi sovelluksessa käytössä olevista filttereistä on nimeltään hot, eli sen tarkoitus on tehdä mallista kuuman näköinen. Käyttäjät ovat kuitenkin ihmetelleet filtterin ihonväriä vaalentavaa vaikutusta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– FaceApp teki minusta hyvännäköisen, eli valkoisen. Melko rasistista, MiddleC-nimimerkki twiittasi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.​​​​​​​

– Latasin tämän uuden sovelluksen, ja päätin kokeilla filtteriä, joka tekee minusta kuuman tietämättä, että se tekisi minusta valkoisen. Ihan oikeasti, nyt on vuosi 2017, twiittasi tilillään nimimerkki Shahqualle L.

FaceApp-sovelluksen kehittäjä Yaroslav Goncharov on pyytänyt anteeksi tapahtunutta.

Kohun käynnistyttyä yritys muutti filtterin nimeksi ”spark” eli säihkyvä ja kertoi, että he yrittävät korjata tilanteen, joka johtuu sovelluksen käyttämästä neuroverkosta. Goncharov on sanonut, ettei tapahtunut missään tapauksessa ole tahallista.

***

8:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.