Rasismiskandaalin keskelle joutunut Glen Kamara astui median eteen – keskikentän taituri kiitteli saamastaan tuesta: "Olen iloinen"

Näistä tunnelmista Huuhkajat lähtee kohti ensimmäistä MM-karsintaottelua – katso koko tiedotustilaisuus 52:41
Näistä tunnelmista Huuhkajat lähtee kohti ensimmäistä MM-karsintaottelua – seuraa lehdistötilaisuutta tästä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen Glen Kamara astui tiistaina suomalaisen median eteen ensimmäistä kertaa viime viikon Eurooppa-liigan ottelun rasismiskandaalin jälkeen. Kamara valmistautuu Helsingissä Suomen joukkueen mukana keskiviikon MM-karsinta-avaukseen Bosnia ja Hertzegovinaa vastaan.

Kamara on saanut laajasti tukea eri tahoilta sen jälkeen, kun Slavia Prahan Ondrej Kudela väitetysti solvasi häntä rasistisesti Rangers–Slavia Praha -ottelussa. Myös Suomen maajoukkueen pelaajat ovat asettuneet tukemaan joukkuekaveriaan ja esiintyivät maanantain mediatilaisuudessa Kamaraa tukevissa t-paidoissa.

Kamara ei tiistain tilaisuudessa kommentoinut torstain tapahtumia tapauksen tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi, mutta vastasi kuitenkin kysymykseen saamastaan tuesta.

– Tuki on ollut todella hienoa, olen siitä todella kiitollinen. En voi sanoa juuri enempää, mutta olen iloinen, että kaikki ovat seisseet rinnallani.

Kamaran mukaan keskittyminen keskiviikon otteluun on sujunut hyvin tilanteesta huolimatta.

– Olen ollut täällä maanantaista lähtien. Odotan aina pelaamista. Se on hienoa jalkapallossa, että pelejä tulee uusia, ja tämä on ollut ykkösasia mielessäni sunnuntaista lähtien. Toivottavasti saamme kolme pistettä matkaan.

Suomen maalilla keskiviikkona torjuva Jesse Joronen kertoi, että Kamaran tilannetta on käyty läpi maajoukkueen sisällä.

– Asia on käyty läpi, ja kaikki osoittavat täyden tukensa Glenille ja rasismin vastaiselle työlle. Maailmassa, mutta myös jalkapallon sisällä, on älyttömästi kehitettävää asian suhteen.

Päävalmentaja Markku Kanerva näki Kamaran joukkueelta saaman tuen osoituksena joukkueen vahvuudesta.

– Se on yksi joukkueen vahvuuksista, joukkuehenki, tosista välittäminen ja kunnioittaminen jota joukkue on tässäkin tapauksessa hienolla tavalla osoittanut, Kanerva sanoi.

– Totta kai se on ikävä juttu ja käsittämätöntä, että tällaista vielä tapahtuu.

Alla video viime torstain Eurooppa-liiga-ottelun tilanteesta, jossa Kudelka kuiskii jotain Kamaran korvaan, mikä saa suomalaispelaajan raivostumaan. 

Glen Kamara raivostui Eurooppa-liigan ottelussa – suomalaispelaaja syytti Slavia Prahan Ondrej Kudelaa rasistisesta herjauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat