Huuhkajilta näyttävästi tukea Glen Kamaralle – Teemu Pukki vaatii Uefalta tekoja: "Viisaiden miesten pitää tehdä päätöksiä"

Teemu Pukki odottaa innolla MM-karsintoja –"Itseluottamus on korkealla" 4:46
Teemu Pukki odottaa innolla MM-karsintoja – "Itseluottamus on korkealla".

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue osoitti tukensa Glen Kamaralle maanantaina maajoukkueen mediapäivässä Helsingissä. Suomi kohtaa keskiviikkona Bosnia ja Hertzegovinan MM-karsintojen avausottelussa.

Helsinkiin kokoontuneet pelaajat saapuivat haastatteluihin I Stand with Glen -tekstillä varustetut t-paidat yllään. Viesti oli selvä. Rasismia ei hyväksytä jalkapallossa eikä muualla yhteiskunnassa.

Skotlannista maajoukkueen matkaan lentänyt Kamara joutui rasistisen solvauksen kohteeksi seurajoukkueensa Rangersin Eurooppa-liigan ottelussa Slavia Prahaa vastaan. Slavian pelaaja Ondrej Kudelan nähtiin kuiskuttelevan jotakin Kamaran korvaan ottelun loppuhetkillä. Tilanteessa Kudelalle raivostunut Kamara selvitti jälkikäteen, mitä vastustaja oli hänelle sanonut.

Englannin mestaruussarjassa maaleja sylkevä Teemu Pukki puolusti voimakkaasti Kamaraa. Pukki uskoo, että rasismia saataisiin kitkettyä jalkapallokentiltä kovemmilla rangaistuksilla.

– Tuollaiset jutut pitää saada pois pelikentiltä ja kaikkialta muualtakin. Rasismi ei kuulu minnekään. Se voisi olla yksi hyvä keino. Kunnon sanktiot niin varmasti vähenee. Siellä viisaiden miesten pitää tehdä päätöksiä, että oikeasti saadaan rasismi pois.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ei ole vielä käsitellyt torstain pelin tapahtumia. Slavia Praha on ennättänyt kiistää Kudelan rasistisen käytöksen. Seura kertoi puolestaan tehneensä rikosilmoituksen ottelun jälkeisistä tapahtumista. Kamaran väitetään käyneen Kudelan kimppuun pukukoppikäytävällä.

Pukki ei ollut maanantaina vielä ehtinyt keskustella Kamaran kanssa tapahtumista. Hän sanoo Kamaran toimineen oikein, kun tämä nosti raivokkaasti tshekkipelaajan toimet esiin kentällä.

– Ei tuollaista reaktiota saa hänestä, jos ei ole jotain pahaa sanottu. Totta kai se oli oikein tehty, että hän näytti selvästi, että jotain rasistista juttua oli.

Lue myös:

    Uusimmat